Pataky Attila és a politikai vélemények

Pataky Attila, az Edda zenekar 73 éves frontembere a Mandiner podcastjében beszélt többek között spiritualitásról, nyugati tébolyról és Orbán Viktorhoz fűződő viszonyáról is.

Pataky Attila a Mandiner Karakter című podcastjében osztotta meg gondolatait a Budapest vezetéséért küzdő főpolgármester-jelöltekről, köztük Karácsony Gergelyről, és beszélt arról is, hogy meddig tart még Orbán Viktorral, valamint hogyan látja a világ helyzetét. A zenész spirituális beállítottságát édesanyjának köszönheti, aki felhívta a figyelmét a láthatatlan világra, és ma már hisz abban, hogy "az úgynevezett dharma-törvény uralkodik a Földön".

Miskolc városa iránti végtelen szeretetéről is beszélt, amely keményen nevelte, és közrejátszott abban, hogy ma az a személy lehessen, aki. Miskolcon mindenért meg kellett harcolnia, sokszor fizikailag is.

A főpolgármester-jelöltekkel kapcsolatban Pataky Attila Karácsony Gergelyről úgy nyilatkozott, hogy "egy ártó ember. Egy cinikusan mosolygó, vigyorgó, ártó valaki", és kétségbe vonta a városvezetői képességeit. Vitézy Dávidról nem fejtette ki a véleményét, mondván, túl keveset tud róla. Szentkirályi Alexandráról viszont pozitívan nyilatkozott, mint egy "rendkívül szimpatikus, dinamikus hölgy", akinek tiszta szívből kívánja, hogy elnyerje a főpolgármesteri posztot, és legújabb videójában a budapesti utak állapotát bírálta, kijelentve, hogy "Karácsony Gergely minden autósnak tartozik egy futóművel", mivel az utak olyan kátyúsak, hogy "holdjáróval" sem lehetne közlekedni. Szentkirályi szerint a jelenlegi városvezetés alatt az útfelújítási alapot a tizedére csökkentették, és ezt a helyzetet ő megtízszerezné, ha főpolgármester lenne.

Orbán Viktorral való kapcsolatáról elmondta, hogy a Fidesz kezdetektől fogva jelen volt az életében, és érzi, hogy a miniszterelnöknek szüksége van rá. "Megyek vele végig az úton" – fogalmazott, hozzátéve, hogy a magyarság dolga a fény és szeretet felmutatása.

Pataky Attila a Fidesz narratíváját megerősítve kijelentette, hogy szerinte "ezer százalék, hogy az ukrajnai háború mögött is Amerika áll", és az országot a "halálkultusz bajnokának" nevezte. A nyugati kultúrát kritizálva úgy vélekedett, hogy "nyugat felől ömlik a tébolyda", "a nyugatiak paraziták", "káoszteremtők", és ezt egy Ejnye, ejnye Amerika című dallal is kifejezte. Zenészként a káoszt a dalaival és az átkötő szövegeivel próbálja helyre tenni.