Novák Előd Kubatov Gábort nevezte Orbán pitbulljának és a gödöllői Fidesz átalakulását is bírálja

Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője, írásbeli kérdést intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, amelyben arra kérdez rá, mikor szándékozik megfékezni "pitbullját", Kubatov Gábort, és miközben a Fidesz gödöllői átalakulását is éles bírálat alá vette.

Novák Előd szerint a Fidesz elnöke, Orbán Viktor, a "piszkos munkák jelentős részét" Kubatov Gáborra bízta, és felveti a kérdést, hogy a miniszterelnök tud-e arról, hogy a választási kampány során százmilliós nagyságrendű költséggel terjesztenek a Mi Hazánk Mozgalmat lejárató szórólapokat. Novák Előd állítása szerint ezek a szórólapok amatőrnek és házi készítésűnek tűnnek, de valójában nagy költségvetésű lejárató kampány részei, amely mögött a Fidesz áll.

A képviselő hozzátette, hogy a Fidesz a Mi Hazánktól tart a legjobban, és erre utal, hogy a közmédia is elhallgatja a harmadik utas pártjukat, amit az NMHH kimutatásai is alátámasztanak. Novák Előd említést tesz arról is, hogy Kubatov Gábor azóta gyűlöli őt, amióta 2010-ben a Kubatov-listákról szóló beszédét eljuttatta a Kuruc.infónak. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke pedig azóta került Kubatov célkeresztjébe, hogy feljelentette őt hivatali visszaélés gyanúja miatt.

A Mi Hazánk képviselője kijelenti, hogy nem hisz a "jó elnök és a rossz tanácsadók" meséjében, és választ vár Orbán Viktortól arra, hogy miért tűri Kubatov ámokfutásait. Novák Előd a Fidesz gödöllői átalakulását is élesen bírálja, amely során a párt helyi szervezete a GDL Pelikán néven indít jelölteket az önkormányzati választásokon, elkerülve ezzel a Fidesz név használatát.

A gödöllői helyzetet Novák Előd úgy értékeli, hogy a Fidesz megpróbálja elkerülni a negatív társításokat, és új márkanevet használva próbálja megőrizni befolyását a városban. A GDL Pelikán jelöltjei, akik korábban a Fidesz tagjai voltak, most már nem használják a párt szimbólumait, és még Orbán Viktor neve sem hangzik el a kampányukban. Novák szerint ez a stratégia is azt mutatja, hogy a Fidesz mennyire tart a Mi Hazánk erősödésétől, és minden eszközt bevet a hatalom megtartásáért.