Németország gól nélküli döntetlennel kezdte az Eb felkészülést

A magyar válogatottal azonos csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent ért el Nürnbergben az ukrán csapat ellen felkészülési mérkőzésen. A skótok, akik szintén a németek csoportellenfelei, két góllal múlták felül Gibraltárt.

A német válogatott fölényben játszott, de a gólszerzés nem sikerült, mivel a befejezések pontatlanok voltak, a kapufa hárított, vagy az ukránok védelme állta útját a találatoknak. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány több játékosnak is lehetőséget adott a pályán, köztük a világbajnok kapus Manuel Neuernek is, azonban Toni Kroos, aki a Real Madriddal nemrég Bajnokok Ligáját nyerte és az Eb után visszavonul, még nem csatlakozott a csapathoz. Nagelsmann a sok kihagyott helyzet ellenére elégedett volt csapata teljesítményével, és eldőlt, hogy milyen kezdő tizeneggyel számol a tornán.

A németek hétfőn 27 gólszerzési lehetőséget alakítottak ki, de egyszer sem tudtak a kapuba találni. A német újságírók szerint az ukránok elleni meccs után egyértelműen kirajzolódott, milyen kezdőcsapattal számol Nagelsmann az Eb-n. Eszerint a Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich, Kroos – Musiala, Gündogan - Wirtz, Havertz kezdő tizenegy csak sérülés esetén változhat.

A németek június 14-én kezdik az Európa-bajnokságot a skótok ellen, majd a magyarok és a svájciak következnek a csoportmérkőzéseken. Az ukrán válogatott a románokkal, a szlovákokkal és a belgákkal mérkőzik meg az E csoportban. A Nationalelf június 14-én, a müncheni nyitómérkőzésen a skótok ellen kezdi az Eb-t, majd június 19-én Stuttgartban a magyarokkal csap össze, június 23-án pedig a svájciakkal találkozik utolsó csoportmérkőzésén.

Az angol válogatott a bosnyákok elleni mérkőzésen 3-0-ra diadalmaskodott, ahol a gólokat a második félidőben szerezték. Az angolok, akik az előző Európa-bajnokságon ezüstérmet szereztek, a szerbekkel, a dánokkal és a szlovénokkal kerülnek össze a C csoportban.

A felkészülési mérkőzések sorozatát a magyar válogatott folytatja, amely Írország ellen lép pályára Dublinban Marco Rossi vezetésével.

Eredmények, felkészülési mérkőzés:

  • Németország–Ukrajna 0–0
  • Anglia – Bosznia–Hercegovina 3–0 (0–0)
  • Albánia–Liechtenstein 3–0 (1–0)
  • Horvátország – Észak–Macedónia 3–0 (2–0)
  • Skócia–Gibraltár 2–0 (0–0)