A Metropol keresztrejtvényében gúnyolódás Karácsony Gergelyen

A Metropol napilapban megjelent egy keresztrejtvény, amely Karácsony Gergely főpolgármestert célozta meg. A rejtvény a lap június 3-i számának mellékletében jelent meg, és a megfejtések között olyan kijelentések szerepeltek, mint „Karácsony Gergely nem csinált semmit és megint ígérget”, valamint „Tutyi-mutyi csődpolgármester”.

Karácsony Gergely a Facebookon osztotta meg a történteket, és elmondta, hogy munkatársai ki is töltötték a rejtvényt, ami közben jól szórakoztak. A főpolgármester humorosan megjegyezte, hogy a rejtvény miatt „súlyos kár” érte a kampányát.

A Media1 információi szerint a Metropol ezen kiadását nem csak a megszokott helyeken, mint boltok és pályaudvarok terjesztették, hanem budapesti társasházak postaládáiba is kéretlenül bedobálták.

Karácsony Gergely aktív közéleti szereplőként nem csak a kritikákkal, hanem a nemzeti összetartozás fontosságával is foglalkozik. Trianon sorstraumájára emlékezve, a nemzeti összetartozás napján Budapesten, a Gellért-hegy Jubileumi parkjában létrehozott rózsakert hivatalos átadásán hangsúlyozta, hogy az igazságtalanságról kimondott igazság mellett nem szabad a sérelmek mögé bújni, hanem a valóság és a jelen feladatai felé kell fordulni. A főpolgármester szerint Budapestnek, a hidak városának, különös feladata van az emberi kapcsolatok és a magyarok közötti összeköttetések erősítésében. Karácsony a Facebookra feltöltött videójában arról is beszélt, hogy az anyja gyerekkorát a visszaállított trianoni határok határozták meg.

Karácsony Gergely a nemzeti összetartozás napján kiemelte, hogy Budapest nem lehet önző olyan időkben, amikor a nemzet megosztott, a szabadság megtépázott, és a köztársaság hajléktalan a saját hazájában. A főpolgármester szerint a főváros példamutatással tudja teljesíteni a hidak építésében vállalt különleges feladatát, példát mutatva emberségből, elfogadásból és becsületből. Karácsony hangsúlyozta, hogy a városban mindenki szabadságában áll úgy szeretni a hazát és a várost, ahogy azt maga akarja, és az összetartozás csak akkor lehetséges, ha senki sem akarja ideológia nevében másoknak megmondani, hogyan kell szeretni a hazát. A Gellért-hegyi rózsakertben minden magyar településnek és Budapest határon túli, magyarok lakta testvérvárosainak is ültettek egy-egy rózsatövet, amelyek az összetartozás jelképei. A főpolgármester szerint a rózsakert emlékeztessen mindig az összetartozásra, és arra, hogy ez a folyamat korántsem könnyű, és itt mifelénk még csak nem is fájdalommentes, hiszen ma 104 éve az ország lehajtott fejjel gyászolta a trianoni döntést, és a fájdalom akkor egyesítette a nemzetet, ma már a fájdalom sem.