Kipukkad-e a lufivilág? Megnéztük „Budapest legújabb szuperprodukcióját”

Lufi-Eiffel-tornyot, lufi-Lánchidat, lufidelfineket és lufibárt is láthatunk, ha átvergődünk a lufilabirintuson. Megnyílt a LufiLand kiállítás a BOK-csarnokban.

A BOK csarnokban több mint félmillió, gyorsan lebomló lufiból álló installáció fogadja a látogatókat négyezer négyzetméteren. A kiállítás tervezője Guido Verhoef, aki nemzetközi elismerésekkel büszkélkedhet, és aki videóüzenetben osztotta meg gondolatait a megnyitón. Verhoef szerint a kiállítás célja, hogy maradandó élményeket nyújtson, különös tekintettel a gyerekekre, akik az ezer négyzetméteres fun zone-ban engedhetik szabadjára kreativitásukat.

A kiállításra útlevéllel léphetünk be, amelybe pecséteket gyűjthetünk a különböző lufikontinenseken. Az űr tematikájú első terem után egy hosszú lufialagút vezet a lufiföldgömbhöz, majd több lufikapun keresztül a lufilabirintusba és a különböző kontinensekre. Ázsia azonban kimaradt a kiállításból, mivel nem fért volna el a csarnokban.

A gyerekek és a Z generáció tagjai számára különösen izgalmas lehet a lufidzsungel, a lufisivatag, valamint a híres építmények és állatok lufiból készült másolatai. A látogatók pózolhatnak a lufi-Eiffel-torony, a lufi-Szabadságszobor vagy a lufi-pisai ferde torony előtt, és felfedezhetik a lufi-Szfinxet, a lufi-Lánchidat, egy maja templomot és egy egyiptomi lufipiramist is.

A LufiLand elsősorban egy szelfimúzeum, ahol a látogatók fotózkodhatnak a lufiszobrok és lufiépítmények előtt. A kiállítás nem ígér valódi Eiffel-torony-élményt, csak lufiélményt és szelfizési lehetőséget.

A kiállításra belépők gyermeki énjüket élhetik ki, és a szervezők szerint ez a cél is. Ha valamelyik lufi elpukkanna, a helyszínen tartózkodó szakemberek azonnal pótolják azt.

A LufiLand kiállítás augusztus közepéig látogatható a BOK Csarnokban, és a jegyárak hatezer-hat és fél ezer forint között mozognak.