Nego: „Rengeteg minőség van a magyar csapatban”

A magyar válogatott védője, Loic Nego szerint a csapat mentális erője és egysége kiemelkedő, és ezek a tulajdonságok adják meg a szükséges önbizalmat a jövőbeli sikerekhez.

Loic Nego, a magyar válogatott és a francia Le Havre jobbhátvédje a FIFA honlapjának adott interjúban beszélt a magyar csapatban rejlő lehetőségekről. "Minden a mentális erőn és az egységen múlik, és ezen a téren különösen jók vagyunk" – emelte ki Nego. Hozzátette, hogy a magyar csapatban rengeteg a minőség, de mindenekelőtt a nagyszerű csapatszellem az, ami igazán önbizalmat ad neki a jövőre nézve.

A magyar sikerek okairól szólva Nego azt mondta, hogy a csapat minden tagja, a szövetségi kapitánytól kezdve a kezdő és cserejátékosokon át a szurkolókig, ugyanúgy gondolkodik. "Nincsenek nagy egók, senki sem bosszankodik amiatt, ha nem játszik" – fejtette ki a védő.

A 33 éves játékos személyes céljairól is beszélt, kifejtve, hogy a legnagyobb vágya a világbajnoki szereplés. "Számomra és a válogatott számára is az lenne a legjobb dolog, ha végre kijutnánk a világbajnokságra. Klassz lenne, ha sikerülne, de egyelőre ez csak egy álom" – mondta Nego.

A közelgő mérkőzésekről is szó esett: a magyar válogatott kedden Dublinban lép pályára az írek ellen, majd szombaton Debrecenben az izraeli csapatot fogadja. Júniusban pedig Németországba utaznak, ahol először a svájciakkal, majd a házigazda németekkel és végül a skótokkal mérkőznek meg.