Kylian Mbappé villámcsapásként érkezett Madridba

Villámcsapás, atombomba, új galaktikusok – ilyen jelzőkkel illeti a spanyol sportsajtó Kylian Mbappé Real Madridba igazolását.

A Marca szerint a francia világbajnok öt évre szóló szerződése a tökéletes játékost hozza a tökéletes csapathoz, és a Real Madrid 15. Bajnokok Ligája-győzelmét követően kevesebb mint 48 órával írta alá a megállapodást Florentino Pérez klubelnökkel. A lap kiemeli, hogy Mbappé gyermekkori álmát valósítja meg azzal, hogy a királyi klubban játszhat, amelyhez már kiskorában vágyott, amikor Valdebebasba látogatott, és először magára öltötte az ikonikus fehér ruhát.

Az El País egy sajátos hasonlattal élve azt írja, hogy Mbappé olyan, mint egy atombomba a hátizsákban, és emlékeztet arra, hogy a játékos két évvel ezelőtt még megszegte a szóbeli megállapodást, amikor a PSG-nél maradt. A lap szerint Mbappé rendelkezik azokkal a készségekkel, amelyek megkérdőjelezhetetlenné teszik, hogy ő egy nagyszerű csatár, és Cristiano Ronaldo távozása után ismét szükség volt egy hasonló kaliberű sztárra, "de ez növeli a Mbappéra nehezedő nyomást" – figyelmeztetett az El País.

Az As úgy véli, hogy Florentino Pérez Mbappé leigazolásával új galaktikus korszakot nyit Madridban. A korábbi Figo, Zidane, Beckham, Ronaldo négyes után most a Mbappé, Vinicius, Bellingham trióval érdemelheti ki a csapat a hasonló jelzőt.

Óriási üzleti bukta a PSG-nél

A PSG-től érkező támadó jelenleg 180 millió eurót ér a Transfermarkt szerint, ám eddigi legmagasabb értéke 200 millió euró volt még 2018 decemberében. A francia támadó 2018-ban 180 millióért került Monacóból Párizsba, annak ellenére, hogy a becsült piaci értéke akkor 120 millió volt „csak”. A Real Madrid óriási üzletet csinált, ugyanis lejáró szerződése miatt ingyen szerezték meg Mbappét, a PSG pedig valószínűleg az évszázad bukását könyvelheti el rossz transzferpolitikája miatt.