Egy amerikai képviselő beszéde mögött fia vált a figyelem középpontjává

Az amerikai kongresszusban John Rose képviselő beszéde alatt fia váratlanul szórakoztató elemekkel színesítette az eseményt. A szinte üres ülésteremben a 59 éves republikánus politikus Donald Trump elleni bírósági eljárás kapcsán fejtette ki aggodalmait, miközben háta mögött ülő hatéves fia, Guy a figyelem középpontjába került.

A fiú először széles mosollyal köszöntötte a kamerát, majd különféle arckifejezésekkel és kézmozdulatokkal mutatta ki, hogy mennyire unja a beszédet. Szemforgatással, fejrázással és nyelvnyújtogatással tette egyértelművé, hogy ő korántsem érzi magát lenyűgözve apja szavaitól. Amikor pedig megunta a grimaszokat és kézjeleket, egyszerűen odébb ült, így már nem volt benne a kamera látószögében.

Az esetet rögzítő videót az AP News szolgáltatta, amelyen jól látható, hogy a politikai események mellett néha a váratlan pillanatok is képesek felkeltani a közönség érdeklődését. A közösségi média azonnal lecsapott a jelenetre, 24 óra alatt több millióan nézték meg, és a mémgyárosok is akcióba lendültek. Rose apuka csak annyit kért fiától, mosolyogjon, hogy a három éves öccse is láthassa.

„Sajnálom, hogy lassan válaszoltam az emailjére, lebilicselve néztem ezeket a jeleneteket újra és újra” – írta az egyik képviselő kommunikációs igazgatója a Twitteren, ami jól mutatja, hogy a politikai beszédnél sokkal nagyobb figyelmet kaptak a fiú bohóckodásai.