Százmillió dolláros rizikót vállalt egy befektető, kilőttek a részvények

Keith Gill, a közösségi médiában Roaring Kitty néven ismert befektetői influenszer, jelentős GameStop részvény- és opciós pozíciójáról tett közzé bizonyítékot, ami hatására a cég részvényei jelentősen megugrottak.

Keith Gill, aki a közösségi médiában Roaring Kitty néven vált ismertté, vasárnap egy képernyőképet osztott meg, amelyen látható volt, hogy jelentős mennyiségű GameStop törzsrészvényt és vételi opciót tartalmaz a portfóliója. A bejegyzés közzététele után a GameStop részvényei közel duplájára emelkedtek a hétfői tőzsdenyitás előtti kereskedésben.

A befektető a pénteki záróárfolyam szerint 5 millió GameStop-részvénnyel rendelkezik, 115,7 millió dollár értékben. Emellett a Redditre feltöltött képernyőképen 120 000 vételi opciót is láthatunk, amelyeket egyenként körülbelül 5,68 dollárért vásárolt, és amelyek június 21-én járnak le, 20 dolláros kötési áron.

A GameStop részvények értéke a pénteki 23,14 dolláros záróárfolyam után több mint kétszeresére emelkedett, bár később 40,60 dollárra csökkent, ami még mindig körülbelül 75 százalékos növekedést jelent. A tegnapi piaczárást követően további 5 százalékkal került feljebb az árfolyam.

Három héttel ezelőtt Gill már visszatért a közösségi médiába, ami szintén óriási ralit váltott ki a videojáték-kereskedő részvényeiben. Akkor egy egyszerű kép közzététele is elég volt a vásárlási láz kiváltásához, amely során a részvények értéke majdnem megduplázódott, bár később visszaesett.

A befektető egy UNO-reverse kártyáról készült képet is posztolt a hétfői kereskedés kezdete előtt, amelyet gyakran használnak a játék irányának megfordítására a népszerű kártyajátékban, és amely a közelmúltban mémként terjedt el, jelezve a visszatérést vagy valamilyen karmikus megtorlást. A szöveg nélküli poszt gyorsan több mint 5 millió megtekintést, 15 ezer retweet-et és 57 ezer lájkot gyűjtött.

Azonban Roaring Kitty legújabb ügye egyre terebélyesebbé válik, mivel a MarketWatch szerint vizsgálatot indítottak ellene, hogy kizárják-e a kereskedési platformról, ahol kereskedik. A Wall Street Journal információi szerint a Morgan Stanley E-Trade platformjánál azt tervezik, hogy kitiltják Keith Gillt árfolyammanipuláció miatt. A Morgan Stanleynél észlelték, hogy Gill vételi opciókat vásárolt a poszt megjelenése előtt, és a Morgan Stanley globális pénzügyi bűncselekményekkel foglalkozó részlege, valamint a külső jogászok megvitatják, hogy amit Gill tett, az a törvény határain belül van-e.