Jakupcsek Gabriella és a mai párkapcsolatok

Jakupcsek Gabriella, a tapasztalt médiaszemélyiség, új könyve, a Csakazértis szerelem kapcsán osztotta meg véleményét a férfi-női kapcsolatokról és a párkapcsolati dinamikák változásáról.

A Levente Klubja című műsorban beszélt arról, hogy a mai társadalom milyen kihívások elé állítja a nőket és a férfiakat. Jakupcsek szerint a nők néha "rettenetesen taszítóak" tudnak lenni, és úgy véli, hogy a társadalom minden lehetséges segítséget megad nekik ahhoz, hogy domináns szerepet töltsenek be, ha ezt akarják. A Tinderen például a második kérdés gyakran az, hogy holnap akarsz-e gyereket, de az első, hogy átjössz-e. Jakupcsek hangsúlyozza, hogy erről nekünk kell elbeszélgetnünk a lányainkkal.

A műsorvezető a saját házasságát is példaként hozta fel, amely már több mint két évtizede tart. Jakupcsek és férje, Kliegl Ádám 31 éve élnek együtt, és idén ünneplik 25. házassági évfordulójukat. A műsorvezető elárulta, hogy bár domináns nőnek tartja magát, képes törékeny virágszál is lenni, és szerinte ez a rugalmasság az, ami hozzájárul egy kapcsolat hosszú távú sikeréhez.

Jakupcsek hangsúlyozta, hogy a kapcsolatokban a szerepek tisztázása fontos. Úgy véli, szükség van egyfajta "házvezetőnő" szerepre, de ezt nem úgy kell értelmezni, hogy a férfiakat leuralják, hanem mint egyfajta szereposztást, amelyben mindkét fél tudja, mit várhat el a másiktól. Jakupcsek szerint vannak dolgok, amiket férfi dolognak tart, például a kerékcserét vagy a beragadt zár javítását, és ezeket nem ő végzi. Cserébe gondoskodik például arról, hogy férje gyógyszert vegyen be.

A műsorvezető szerint a mai nőknek ugyanúgy ki kell venniük a részüket a társadalomban, és a férfiaknak el kell fogadniuk ezt. Jakupcsek hozzátette, hogy férje eleinte nehezen fogadta el, hogy ő is sikeres és ismert, de idővel megtanulták élvezni azt, amit a másik megteremt.

(via Blikk és Bors)