Strandidő a láthatáron: a hétvégén akár 35 fok is várható

A közelgő napokban a nyár ígéretét hozza magával a délnyugati áramlás, mely egyre melegebb időt eredményez, így a hét második felében több helyen is 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet. Az Időkép előrejelzése szerint bár a napsütés dominál majd, záporok és zivatarok is előfordulhatnak, különösen péntek hajnalban és szombat késő este az északi területeken.

A vasárnap hajnali órákban több helyen heves zivatarokra lehet számítani, de a napközbeni órákban már jelentősen melegszik az idő, helyenként elérheti a 35 fokot is, különösen a déli országrészben.

A hét további részében fokozatosan emelkedik a hőmérséklet: csütörtökön 26-31, pénteken 27-32, szombaton 28-33, vasárnap pedig délen akár 35 fok is lehet. A hajnalok is egyre enyhébbek lesznek, különösen délen és délkeleten, ahol a hétvégén valószínűleg nem süllyed 20 fok alá a hőmérséklet.

A meleg időt mérsékelt délnyugati szél kíséri, de a zivatarok idején a szél megélénkülhet, vasárnap pedig több helyen meg is erősödhet.

A magas napállás és a sok napsütés miatt az UV-sugárzás szintje délelőtt 10 és délután 16 óra között több helyen nagyon erős lehet, ezért fontos a magas faktorszámú fényvédő krémek használata, valamint a napszemüveg és szalmakalap viselése a bőr védelme érdekében.