Habony Árpád cégeinek eltérő sorsa: veszteség és milliárdos profit

Habony Árpád két magyarországi vállalkozása jelentős különbséget mutat gazdálkodásukban: az egyik veszteséges, míg a másik jelentős nyereséget realizált, annak ellenére, hogy egyik sem végzett érdemi tevékenységet.

Habony Árpád, aki a 2022-es választásokat követően megszüntette utolsó magyar érdekeltségét is, két új céget alapított, amelyek a mai napig működnek. Ezek a vállalkozások vagyonkezelők, és 2023-ban zárták első teljes üzleti évüket. A Futurum Investments Zrt. 52,79 millió forint veszteséget szenvedett el, míg az ENTER-TNMNT INVEST Zrt. 4,8 milliárd forint nyereséget ért el.

Az ENTER-TNMNT INVEST Zrt. esetében a nyereség forrása egy osztalékbevétel, amelyet a Garinvest Projekt Zrt.-től származik. Ez a cég a Las Vegas Casino Zrt. tulajdonosa, amely több budapesti kaszinót és online platformot üzemeltet. Habony mellett Garancsi István vállalkozó is részesedik a kaszinóüzemeltető cég profitjából.

Habony Árpád külföldi vállalkozása, a londoni Danube Business Consulting friss mérlege még nem érhető el, de a cégvezetés idén változott: Lánczi Tamás helyett most Losonci Gergely áll a cég élén.