Életmentő műtét Gelencsér Tímea kutyájánál

Gelencsér Tímea kutyája, Licsi, életmentő műtéten esett át, miután a műsorvezető azt hitte, hogy kedvence depressziós az újszülött unokahúga miatt.

A műsorvezető korábban segítséget kért a követőitől, mert úgy gondolta, hogy Licsi levertsége figyelemhiányból és lelki problémákból fakad. Azonban a helyzet ennél sokkal komolyabb volt: a kutya nem depressziós, hanem életveszélyes állapotban volt. Tímea néhány nappal ezelőtt osztotta meg a követőivel, hogy kutyája élete egy hajszálon múlt, és most elmesélte a teljes történetet.

A gyanú akkor merült fel, amikor Licsi nem ette meg sem a vacsoráját, sem a kedvenc csemegéjét, a malacfület. Ezért csütörtök reggel az állatorvoshoz vitték, ahol szörnyű hírekkel szembesültek: a kutya lépdaganata volt, ami óriásira nőtt és tele volt vérrel. Egy kilenc centis, kifakadt daganat okozta a problémát, ami bevérzett, és a kutya hasa egy nap alatt megduzzadt.

A vérvétel és a hasi ultrahang eredményei borzalmasan rosszak lettek, és az állapot olyan sürgős beavatkozást igényelt, hogy az orvosok nem tudták megmondani, Licsi túléli-e a műtétet. Gelencsér Tímea remegő hangon számolt be az eseményekről Instagramon megosztott videójában.

Szerencsére a műtét sikeres volt, eltávolították a daganatot és a lépet is. A műtét után azonban még mindig fennállt a veszély, hogy Licsi nem él túl, mivel nem volt elég vére. Tímea ezért felhívást tett közzé, és végül két megfelelő vércsoportú agár segített a megpróbáltatásokon átesett kutyának, aki jelenleg már lábadozik.