A Sziget Fesztivál hazai fellépőinek bemutatása

A Sziget Fesztivál nem csupán nemzetközi előadók színpadra lépését biztosítja, hanem a magyar zenei és kulturális élet kiemelkedő képviselőit is, így több száz hazai előadó kap lehetőséget a bemutatkozásra. Az idei évben többek között Azahriah, Beton.Hofi és a Margaret Island is szerepel a fellépők között.

A fesztivál szervezői szerint a Sziget a hazai zenei színtér legnagyobb szereplője, ahol a magyar előadók a saját közönségükön túl a világ minden tájáról érkező látogatóknak is bemutatkozhatnak. Kádár Tamás, a Sziget főszervezője kiemelte, hogy a hazai előadók számára a Sziget egy nagyobb nemzetközi hírnév felé történő dobbantót is jelenthet.

Azahriah, aki nemrégiben koncert-történelmet írt, a Nagyszínpadon egy különleges show-val készül, amely újdonságokat tartogat még a Puskás Aréna közönségének is. Azahriah hosszú idő óta az első olyan itthoni fellépő lesz, aki a headliner előtti sávban kapott helyet, és akár 60-70 ezres közönség előtt is bemutathatja produkcióját. Beton.Hofi rendhagyó programmal érkezik, a világhírű Rajkó Cigányzenekarral kollaborálva, míg a Margaret Island összművészeti produkcióval készül, amelyben a Szegedi Kortárs Balett táncosai is közreműködnek.

A Revolut Színpadon a Platon Karataev és az Analog Balaton lép fel, a Bolt Arénában pedig Dublic és B’Andre, valamint Metha mutatkozik be. A Colosseum több mint húsz hazai előadót fogad különböző napokon és idősávokban.

A dropYard színpad a hip-hop és rap műfaj hazai képviselőinek ad otthont, köztük Pogány Indulóval és Ótvar Pestissel, valamint új nevekkel, mint 6363, Sisi, Bongor és Lil Frakk. A The Buzz színpadon többek között Co Lee, Elefánt és Freakin’ Disco lép fel, továbbá Anahit, iamyank és a Jazzbois is bemutatkozik. A Sziget Beach-en harmincnál is több hazai előadó között találkozhatunk Barabás Lőrinccel és a Superflake-kel, valamint különböző Dj csapatokkal, mint a Hulable, az Eclipse Bali, a Budapest Calling, a Syndanz, a Treehouse crew és a Sandbox.

A Global Village színpadon a Besh o Drom és a Bohemian Betyars, a Petőfi Színpadon pedig Esti Kornél és Ivan & The Parazol lép fel, a metál műfaj kedvelői pedig a LAZARVS és a Devil’s Trade koncertjét élvezhetik. További előadók a Global Village színpadon a Duckshell, a Romano Drom vagy ZitheRandom, a Petőfi Színpadon Abigél, az Anna and the Barbies és a Sziámi.

A nem zenei programok sorában a Színház és Tánc helyszínen ott lesz az AHA Kollektíva, Oberfrank Réka, Cserepes Gyula, Tózsa Mikolt és a Sleeping Beauty Project, a sétáló utcaszínházak között a Brass On The Road és az Óriás Buborék Show, a Cirque du Sziget nagysátrába pedig visszatérnek a Baross Imre Artistaképző növendékei. Újra ott lesz a Szigeten a Karzat Színház utcaszínházi előadása, a Vándor Vurstli, ahol ismét képviselteti magát a Magyar Zsonglőr Egyesület, és itt lép fel Nizsai Dániel bábművész is.

A Magic Mirror programjában szintén helyet kaptak a hazai fellépők: mius koncertje, a Triton bulija és a Pamperers workshopjai mellett az idei év záróbuliját három progresszív hazai csapat együttműködése szolgáltatja. Szintén ezen a helyszínen tekinthetik meg a látogatók a Trojka Színházi Társulás előadását Gryllus Dorka rendezésében, Lakatos Márk főszereplésével, illetve a szombati napon a Sziget Comedy színpadán is két hazai fellépő nevetteti meg a közönséget: Nagy Kitty és Said Dániel.

A Sziget Fesztivál részletes programja és a kedvezményes bérletvásárlás lehetősége a fesztivál honlapján érhető el június 6-án 23 óráig.