Eminem izomautójának elárverezése az eBay-en

Eminem, azaz Marshall Mathers, a zeneiparba történő berobbanása után, 1999-ben vásárolt egy Ford Mustang Convertible izomautót, amit később, 2002-ben 28 ezer dollárért (10 millió Ft) árverezett el az eBay-en.

Az első komoly sikerei után Eminem egy vérbeli amerikai rapperhez illően választotta első komoly autóját, egy negyedik generációs Ford Mustang kabriót. Eredetileg piros színű járművét Dr. Dre slágerei és az albumborítója hatására lilára fényeztette, és krómfelnikkel is feldobta. Eminem ezzel szemben a luxusautók helyett egy földhözragadtabb választást tett, ami jól tükrözi szerény természetét. Még 2024-ben is meglepetést okoz rajongóinak, amikor idejétmúlt BlackBerry telefonnal látnak.

A lila Mustangot végül kevesebb mint 20 000 mérfölddel az órájában Eminem 2002-ben bocsátotta árverésre az eBay-en, ahol 27 900 dollárért (~10 millió Ft) talált gazdára. A rapper a befolyt összeget jótékony célra ajánlotta fel.

Eminem vagyonának növekedése jelentős volt az évek során. A MoneyNation adatai szerint 1999-ben még "csak" 3 millió dolláros nettó vagyona volt, de mára több millió dolláros autógyűjteménye is van, amelyben Ferrarik és Porschék is megtalálhatók. Az 51 éves rapfenomén mára igazi autórajongóvá vált.

Nem ő az egyetlen rapper, akinek lenyűgöző autógyűjteménye van, de az egyik kevés közülük, aki valaha is elárverezett egy autót az eBay-en. Az eladásból származó pénz jó célra került.