Vigyázat, hamis jegyekkel átverhetik az Eb-re vágyókat!

A németországi labdarúgó Európa-bajnokság közeledtével egyre több a hamis belépő az interneten, az osztrák fogyasztóvédelem figyelmeztetése szerint. A június 14-én kezdődő eseményre minden jegy elkelt, így a hivatalos értékesítési és viszonteladási szakaszok már lezárultak az UEFA-n keresztül, de az online platformokon mégis kínálnak jegyeket a különböző meccsekre.

A Felső-Ausztriai Munkaügyi Kamara (AK OÖ) fogyasztóvédői arra hívják fel a figyelmet, hogy az interneten kínált papírjegyek hamisítványok lehetnek, és aki ilyen jegyekre költ, anyagi kárt szenvedhet, ráadásul csalódás érheti a stadionba érkezve. A 2024-es Európa-bajnokságra szóló valódi jegyek kizárólag digitálisak és személyre szabottak.

A hivatalos jegyeket csak az UEFA honlapján keresztül lehetett megvásárolni, és minden érvényes jegy a hivatalos UEFA Mobile Tickets alkalmazáson keresztül érhető el, ahol egyedi QR-kód generálódik. Az UEFA saját másodpiaci börzét tart fenn a feketekereskedelem megakadályozása és a tisztességes árak biztosítása érdekében, és tiltja az engedély nélküli platformokon történő viszonteladást.

Az UEFA arra kéri a szurkolókat, hogy ne vásároljanak jegyet illetéktelen harmadik féltől, mivel a jogosulatlan forrásból származó jegyeket bármikor törölhetik. Azok a jegyek, amelyeket külső szolgáltatókon keresztül vagy jegytőzsdéken, például Viagogo-n keresztül kínálnak, gyakran jelentősen drágábbak lehetnek, mint a hivatalos árak.

Az UEFA tájékoztatása szerint a hivatalosan megváltott Eb-jegyek személyre szabottak, és a stadionba való érkezéskor érvényes személyi igazolványt kell melléjük felmutatni. Jelenleg már nem lehet legális jegyeket szerezni, mivel a last minute akcióban kínált jegyek is elfogytak. Ha mégis további jegyek kerülnek forgalomba, az UEFA a hivatalos weboldalán ad róla tájékoztatást, ez az egyetlen legális platform, ahol a jegyeket vásárolni és árulni lehet. Az itt vásárolt jegyekkel a szurkolók nem kockáztatják, hogy a helyszínre érkezve megtagadják tőlük a meccsen való részvételt.