Dobó Kata és Földessy Margit: Egy különleges kapcsolat

Dobó Kata a Duna televízió délutáni magazinműsorában, a Családi kör adásában mesélt a Földessy Margit Színjáték- és Drámastúdióban töltött éveiről és arról, hogy a Balázs Béla-díjas színművésznek köszönheti a szereplés iránti szeretetét.

Dobó Kata három évig tanult Földessy Margitnál, aki bár nem színészképzéssel foglalkozik, számos tehetséget indított el a pályán, köztük Dobó Katát is. A színésznő a Családi kör műsorban elmondta, hogy Földessy Margit segített neki legyőzni a lámpalázát, és ezáltal bátorságot adott a Színművészeti Főiskolára jelentkezéshez. Dobó Kata szerint korábban gátlásos volt és nem szeretett volna szerepelni, de Földessy Margitnak köszönhetően változott meg az élete.

Földessy Margit úgy véli, hogy minden tanítványa saját magának köszönheti a sikert, ő csupán kísérő volt az útjuk elején. A színésznő, színistúdió vezető szerint nincs egyetlen módszer vagy recept, minden gyerek más, és a mai kamaszok is eltérnek a korábbiaktól. Földessy Margit hangsúlyozta, hogy ő nem tanárnő, hanem egyszerűen Margit, aki a színésznői ösztöneire hallgatva foglalkozik a hozzá forduló fiatalokkal.

A Családi kör műsorban Dobó Kata és Földessy Margit ritka találkozójuk során megosztották a közönséggel, hogy szeretnének egyszer közösen színpadra vinni egy előadást, Földessy Margit rendezésében és Dobó Kata szereplésével. A beszélgetés során ígéretet tettek arra, hogy ez nem az utolsó alkalom, hogy együtt láthatja őket a közönség. A teljes beszélgetés visszanézhető a Családi kör Médiaklikk-oldalán, ahol a korábbi adások is elérhetők 60 napig.

A Családi kör hétköznap délutánonként 13:40-től és 15 órától követhető a Dunán.