Böde-Bíró Blanka szerződést hosszabbított a Ferencvárossal

Böde-Bíró Blanka, a Ferencváros női kézilabdacsapatának kapusa, meghosszabbította szerződését a klubbal. A bajnok és kupagyőztes csapatban folytatja pályafutását, ahol a csapatkapitányi szerepet is betölti Szucsánszki Zita távozása óta.

A magyar válogatott kapus, aki 2016-ban csatlakozott a Fradihoz Vácról, kifejezte örömét a szerződéshosszabbítás kapcsán. "Boldog vagyok, hogy továbbra is a Ferencvárosnál maradhatok, hiszen aki ismer, tudja, mit jelent számomra ez a klub. Megtiszteltetés ide tartozni. Számos gyönyörű pillanatot élhettem már át, és biztos vagyok benne, hogy vár még rám jó néhány" – mondta Böde-Bíró.

A kapus hozzátette, hogy a csapat célja, hogy megőrizze az idén elhódított két kupát, és a Bajnokok Ligájában is szeretnének ismét a négyes döntőig eljutni, hogy újra átélhessék az ezzel járó élményeket. Böde-Bíró eddigi pályafutása során kétszeres bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes és egyszeres Bajnokok Ligája-ezüstérmes lett a Ferencvárossal.

A magyar kézilabdában másik fontos átigazolás is történt: Kácsor Gréta, a válogatott kézilabdázó, a román Gloria Bistrita-Nasaud csapatában folytatja pályafutását. A junior korosztályban világ- és Európa-bajnok balátlövő, aki az elmúlt két idényt a DVSC-ben töltötte, már december középén bejelentette, hogy távozik a Debrecen csapatától. Kácsor új csapata az előző idényben a román bajnokságban bronz-, az Európa Ligában ezüstérmes lett, és a következő szezonra szabadkártyát kért a Bajnokok Ligájába. A 24 éves váci nevelésű kézilabdázó tagja az olimpiára készülő válogatott keretének is.