Az oroszok súlyos veszteségeket szenvednek a Donyeck megyei harcokban

A brit védelmi minisztérium szerint az orosz erők jelentős veszteségeket szenvednek a Donyeck megyében folyó harcok során, de ennek ellenére is folytatják a műveleteket.

A brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentése szerint az elmúlt 72 órában az oroszok az Avgyijivka és Pokrovszk közötti tengelyen koncentrálták erőfeszítéseiket, ahol magas műveleti aktivitást mutattak. Ezen a területen kisebb eredményeket értek el, Szokol és Jevhenyivka irányába haladva.

A jelentés kiemeli, hogy 3 kilométerre délre, egy párhuzamos tengelyen az oroszok közelednek Novoszelivka Persa falu felé. Még délebbre azonban nem sikerült jelentősebb előrelépést tenniük, annak ellenére, hogy heves támadásokat intéztek a Netaljove falutól keletre, az E50-es autópálya mellett fekvő ukrán állások ellen.

A brit védelmi minisztérium jelentése szerint a Nevelszke elleni támadásokat az ukrán erők visszaverték, így a falu továbbra is ukrán kezekben maradt.

A jelentés összegzése szerint az elkövetkező egy hétben a Donyeck megyei harcok színtere jelentős műveleti fókusz helyszíne marad, ahogy az orosz erők megpróbálják fenntartani a műveleti tempót a súlyos veszteségek ellenére is.