EFOTT – A nyári egyetemi találkozók kiemelkedő eseménye

Idén is megrendezésre kerül az EFOTT fesztivál, ahol olyan neves előadók lépnek fel, mint Azahriah, Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk, a BSW, Metzker Viki, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Blahalouisiana és a Punnany Massif. A rendezvényen a külhoni magyar fiatalokat is szeretnék látni, ezért 500 bérletet osztanak ki számukra.

A Velencei-tó partján július 10. és 14. között megrendezendő fesztivál több mint 100 aktivitást, több mint 20 egyetem részvételét és több mint 40 kipróbálható sportágat kínál a látogatóknak. Eszterhai Marcell, a jogtulajdonos Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnöke szerint az EFOTT a hallgatóké, és lehetőséget ad szórakozásra és szakmai találkozásokra egyaránt.

Dr. Lasztovicza Gábor, a fesztivál igazgatója kiemelte, hogy az EFOTT a nyári zenei fesztiválok között a legtartalmasabb nappali programlehetőségeket kívánja nyújtani, és a családokat is szívesen látják. A tizennégy év alattiak szülői felügyelettel ingyen léphetnek be, és új jegytípust is bevezettek a nappali eseményekre.

Az idei EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz, ahol a digitalizáció, az innováció, a fenntarthatóság és a zöld energia felhasználása lesz a központi téma. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora szerint a fesztiválon bemutatásra kerülnek műszaki vívmányok, kiterjesztett valóság-megoldások és applikációk, valamint a Smart Flower, az okos napraforgó is, amely napenergiát gyűjt és 100%-ban felhasználják, például mobiltelefonok töltésére.

Dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára az EFOTT fesztivál sajtótájékoztatóján hangsúlyozta a magyar felsőoktatás versenyképességét, vonzóságát, identitásőrző és közösségépítő szerepét. Az államtitkár bejelentette, hogy a minisztérium 500 EFOTT-bérletet ajánl fel a külhoni felsőoktatási intézmények számára. A fesztivál kínálatában a borkultúra is kiemelt helyet kap, a "Buborékok Nyara" rendezvénysorozat részeként a magyar borkultúrát népszerűsítik, és szeptembertől három magyar egyetemen Borkatedra szemináriumokat indítanak a magyar borról, amelyeket Rókusfalvy Pál miniszteri biztos jelentett be.