Írországban megszakadt a magyar válogatott veretlenségi sorozata

A magyar labdarúgó-válogatott 2–1-re kikapott Írország csapatától Dublinban, ezzel véget ért a csapat 14 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.

Marco Rossi szövetségi kapitány kiemelte, hogy számára nincs jelentéktelen mérkőzés, és az Aviva Stadionban rendezett találkozó tétje a válogatott veretlenségi sorozatának megőrzése volt. A magyar csapat az Európa-bajnokság előtt állva, a kontinensen egyedülállóan hosszú, 14 meccses veretlenségi sorozattal büszkélkedhetett, amely során kilenc győzelmet és öt döntetlent értek el. Az olasz szakember már a barátságos mérkőzések előtt kijelölte az Eb-re utazó 26 játékos keretét.

A mérkőzésen Dárdai Márton és Loic Nego kezdett a kezdőcsapatban, utóbbi több veszélyes helyzetet is kialakított. Az írek első gólját Adam Idah szerezte, míg a magyar válogatott gyors egyenlítő gólját Lang Ádám lőtte. A második félidőben Dibusz Dénes állt a kapuba, és bár a magyar csapat több helyzetet is kidolgozott, a győztes gólt a 92. percben az ír csereként beálló Troy Parrott szerezte.

Rossi szövetségi kapitány a vereség után elmondta, hogy az eredménnyel nem lehet elégedett, és hogy a döntetlennel sem lettünk volna azok, mert sok lehetőségünk volt. "Nem érdemeltünk vereséget, Írországnak mindössze két helyzete volt, de mindkettőből gólt szerzett" – mondta Rossi, aki szerint mindkét bekapott gólt hiba előzte meg, melyekből tanulni kell. Különösen a második gól kapcsán fejtette ki, hogy saját szögletből nem lehet ilyen gólt kapni, és ha nem lehet győzni, akkor a döntetlent kell elfogadni, nem pedig vereséget. Rossi szerint a csapat hozzáállása megfelelő volt, és a vereség ellenére nem kell drámát csinálni.

A magyar válogatott következő mérkőzése szombaton Izrael ellen lesz Debrecenben, ahol lehetőség nyílik egy új veretlenségi sorozat elindítására. Az Európa-bajnokság A csoportjában a magyar csapat első mérkőzését Svájc ellen játssza majd Kölnben.

Az Eb-keretben kapusok, védők, középpályások és támadók egyaránt helyet kaptak, köztük olyan nevek, mint Dibusz Dénes, Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szalai Attila, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland. Rossi eldöntötte a kapusposztot, de azt az első Eb-meccsen fogja csak bejelenteni. A válogatott tartaléklistája is rendelkezésre áll a szükség esetén történő beavatkozásra. Az Európa-bajnokság A csoportjának teljes programja ismert, a magyar csapat június 15-én kezdi meg a küzdelmeket Svájc ellen.

Az ír szövetségi kapitány, John O'Shea fantasztikus érzésnek nevezte, hogy saját hazájának válogatottját először vezette győzelemre, és kiemelte, hogy a márciusi két találkozóhoz képest sokat javult az ír válogatott játéka.

A válogatott játékosai közül Lang Ádám önkritikával kezdte értékelését, kiemelve, hogy a kapott gólnál jobban is helyezkedhetett volna, és hogy a két gólt eredményező szituációból tanulni kell. Nagy Ádám a meccs tempójával elégedett volt, de a technikai hibákat és eladott labdákat ki kell javítani. Botka Endre, aki a második félidőben Nego helyén lépett pályára, szerint nagyon bosszantó gólt kaptak a 92. percben, de van még idő a hibák kijavítására.