Elvesztette a veretlenségét a magyar válogatott

Megszakadt a magyar labdarúgó-válogatott 14 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, miután Írországban a 92. percben kapott góllal kikapott az Európa-bajnokság előtti utolsó előtti felkészülési mérkőzésen.

A magyar csapat a skótok elleni Európa-bajnoki mérkőzés előtt az ír válogatottal mérte össze erejét, amely Marco Rossi szövetségi kapitány szerint hasonló stílusú ellenfélként szolgálhatott a felkészülés során. Az írek nem élnek fénykorukat, hiszen nem sikerült kijutniuk az Európa-bajnokságra, selejtezőcsoportjukban csak a negyedik helyet szerezték meg, és a kapitányukat, John O'Shea-t is ideiglenes jelleggel nevezték ki.

A magyar válogatott védelmében változás történt, Szalai Attila helyett Dárdai Márton kapott helyet a kezdőcsapatban, hogy szokjon össze Willi Orbánnal. Gulácsi Péter kezdett a kapuban, de a második félidőben Dibusz Dénes váltotta, így a kapusposzt első számú jelöltje még kérdéses maradt.

A mérkőzésen a magyar csapat kezdett jobban, többet birtokolta a labdát, azonban az írek szereztek vezetést egy Smallbone által középre adott labdából, amit Idah fejelt be Gulácsi kapujába. Ez volt az első idei gól, amit a magyar csapat kapott. A magyar válogatott gyorsan válaszolt, Szoboszlai távoli lövése után Orbán fejelt, majd Lang közelről a léc alá lőtt, ezzel egyenlítve az állást.

A második félidőben Rossi több cserét is eszközölt, a játéktempó nem volt magas, az írek pedig kellemes ellenfélnek bizonyultak. Az írekben nem volt semmi ötlet, és erő sem, hogy ezt a meccset megnyerjék, a magyarok lényegesen többet tettek a sikerért. A mérkőzés hajrájában az írek egy gyors kontratámadás végén Parrott góljával megszerezték a győzelmet, miután a magyar válogatott egy saját szöglet után kapott kontrát.

A találkozó pozitívuma, hogy a magyar válogatottból senki sem sérült meg, és bár a játék nem volt meggyőző, a gyakorlás és tapasztalatszerzés szempontjából hasznosnak bizonyult.

Rossi által pályára küldött csapat a következőképpen nézett ki: Gulácsi (Dibusz, 46.) - Lang (Balogh. 73.), Orbán, Dárdai - Nego (Botka, 46.), Schäfer (Styles, 71.), Nagy, Kerkez (Nagy Zs., 71.) - Sallai, Szoboszlai - Varga B. (Kleinheisler, 61.).

A magyar válogatott következő mérkőzését szombaton Izrael ellen játssza Debrecenben, majd kezdetét veszi az Európa-bajnokság, ahol a csapat első mérkőzését június 15-én Svájc ellen játssza a németországi tornán. Az íreket az első Eb-riválisunk, Svájc le tudta győzni még márciusban 1–0-ra, a belgákkal viszont ugyanúgy ikszeltek, ahogy most. Svájc egyébként kedd este az észteket 4–0-ra múlta felül.