Kulcsszinten billeg a forint

Tegnap délután már közel 392 forintot kellett adni egy euróért, estére azonban visszaerősödött a forint, ezt követően pedig kedden már a 390-es szinten billeg az euró-forint árfolyama, ami egy nagyon fontos szint. A mostani forinterősödés ellenére azonban még korai fellélegezni, hiszen az EKB csütörtöki kamatdöntése, valamint a pénteki amerikai munkaerőpiaci adatok ezúttal is nagy mozgásokat hozhatnak a forint piacán is.

Az EUR/HUF árfolyama hétfőn egyhavi csúcson járt, az esti visszaerősödést követően pedig kedd reggel már a 390,3-as szinten áll a kurzus. Már ma reggel 10 órakor jelentették: 391 fölé gyengült az euróval szemben. Ezt követően az euró már egészen 392-ig szúrt fel, ami egy havi mélypont volt, de különösebben semmi nem indokolja a hirtelen kilengést. 11 órakor a forint némileg visszakorrigált, ám negyed órával később ismét megindult a 392-es szint felé az euró.

Az USD/HUF is közel egyhavi csúcsra emelkedett tegnap, a 362-es szint közeléből azonban a nap végére látványosan vissza tudott erősödni a forint, jelenleg pedig már a 358-as szinten áll a dollár-forint árfolyam. Ezzel párhuzamosan a dollárhoz képest is gyengül a forint, ott már újra 360 környékén járt a váltás.

A forintot ezúttal segítette a dollár gyengülése: az EUR/USD kedd reggelre már átlépte az 1,09-es szintet is, amire legutóbb még márciusban volt példa. A legfrissebb délután öt órai adatok szerint az euróhoz képest újra a 392,5-ös szint közelébe gyengült a magyar deviza.