A Recirquel társulat Ázsiában is bemutatkozik

A magyar újcirkusz-társulat, a Recirquel előadása lesz a díszvendége és egyben a nyitóelőadása Dél-Korea legrangosabb táncfesztiváljának. Ez lesz az első alkalom, hogy a társulat Ázsiában lép fel, méghozzá tizenkétezer néző előtt.

A Puszani Nemzetközi Táncfesztivál idén ünnepli a 20. évfordulóját, ahol tíz ország negyven társulatának előadásait tekinthetik meg az érdeklődők. A Recirquel társulat Solus Amor című produkcióját június 7. és 9. között háromszor is színpadra viszik a négyezer férőhelyes Puszani Filmművészeti Központ nagyszínházában.

A társulat Európa és Amerika művészeti fesztiváljainak és színházainak rendszeres fellépője, évente több mint 300 előadást tartanak, de Ázsiában most debütálnak, ráadásul a fesztivál nyitóelőadásaként.

A Solus Amor, amely a hitről, szeretetről, a természetről és az univerzumról szól, Vági Bence rendezésében jött létre. A cirque danse műfajába sorolt előadás a klasszikus és a modern táncot ötvözi az újcirkusz elemeivel, és korunk természet és csoda iránti vágyódásából merít erejét. A 2020-ban debütált produkciót eddig 13 országban mutatták be Európában és Amerikában.

Magyarországon a Solus Amor következő előadásait június 28. és 30. között tekinthetik meg az érdeklődők a Müpa Fesztivál Színházban.

A Recirquel társulat nem először kap nemzetközi elismerést: tavaly az edinburgh-i Fringe Fesztiválon a IMA című előadásuk olyan sikeres volt, hogy ennek köszönhetően meghívást kaptak Dél-Koreába. Habár az IMA még nem került színpadra ott, a társulat a Seoul Art Awards díjazottjaként mára ismertté vált az országban, ami hozzájárult a mostani meghíváshoz.