A Konyhafőnök korábbi győztese, Bóza Roland a műtétje után is keményen dolgozik

Bóza Roland, A Konyhafőnök 2021-es évadának győztese, életmentő műtétje után is kénytelen széthajtani magát, mivel nem talál megbízható munkaerőt az éttermébe.

A Blikk korábbi beszámolója szerint Roland életét egy daganat miatt volt veszélyben, és több sikeres műtéten is átesett, az utolsó beavatkozásától számítva alig négy hónap telt el. Orvosai stresszmentes életmódot javasoltak neki, de éttermében tett látogatásunk során úgy tűnt, hogy ezt nem tudja megvalósítani. "Próbálok stresszmentesen élni, de ez maximum a tengerparton menne koktélt szürcsölgetve, ám lehet, még akkor sem teljesen. A vendéglátásban, de azt gondolom, bármilyen más munka során is, mindez megoldhatatlan feladat. Próbálom redukálni, amennyire lehet, de ez az, amihez értek, ez a szenvedélyem, ezt csinálom huszonéve" – magyarázta a sztárséf, aki jelenleg minden idejét az éttermében tölti, mivel nincs más választása.

Roland elmondása szerint szellemileg és lelkileg is kimerült, mert az étterem jelenleg csak az ő jelenlétével képes működni. Hetente csak egyszer tud a gyermekével találkozni, ami szerinte édeskevés. "Egyre jobban tartok tőle, hogy visszaesek. Ha kicsit fáj a hasam, rögtön rosszra gondolok, pedig van, amikor egyszerűen csak nem ettem semmit a stressz miatt" – sóhajtott a séf.

A vendéglátás csapatmunkát igényel, és Roland szerint jelenleg a legnagyobb probléma a megfelelő munkaerő hiánya. "Több mint 30 embert hívtam fel, akik az álláshirdetésemre jelentkeztek, ebből 5 emberrel tudtam időpontot megbeszélni, ám végül ketten jöttek el, annak ellenére, hogy kifejezetten jó fizetést ajánlok. Szeretnék olyan emberekkel dolgozni, akik még hivatástudattal állnak hozzá a munkához, ezt én is becsülöm. A szakmában vitán felül áll, hogy egy jó séf fel tudja emelni az embert, de egy rossz szakember a pályafutásomat is tönkre teheti, nem engedhetem meg, hogy a nevemmel játszanak" – hangsúlyozta Roland, aki továbbra is várja séfek és felszolgálók jelentkezését.