A Ferencvárosi szurkolók magatartása miatt súlyos büntetést szabott ki az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága jelentős pénzbüntetésekkel sújtotta a Ferencvárost és több más klubot is a szurkolók rendbontó magatartása miatt. A Fradi esetében a büntetés összege meghaladja a 16 millió forintot.

A Ferencváros labdarúgócsapata négy különböző mérkőzésen elkövetett szabálytalanságok miatt került az MLSZ Fegyelmi Bizottságának célkeresztjébe. A szurkolók az MTK Budapest és a Diósgyőr elleni idegenbeli, valamint a Debrecen és Újpest elleni hazai találkozókon vétettek a szabályok ellen.

A Fradi hívei többek között obszcén kifejezéseket kiabáltak, pirotechnikai eszközöket használtak, konkrét személyeket szidalmaztak, és olyan cselekményeket követtek el, amelyek a biztonságra reális veszélyt jelentettek. Emiatt a klubnak összesen 16 millió 500 ezer forintot kell befizetnie az MLSZ-nek.

Nem csak a Ferencváros, hanem más klubok is büntetést kaptak a szurkolóik által okozott rendbontások miatt. A Debreceni VSC 3 millió 200 ezer forintos, míg a Győri ETO FC 700 ezer forintos büntetést kapott. A Nyíregyháza Spartacus FC-re 1 millió 200 ezer forintos, a Szombathelyi Haladásra pedig 600 ezer forintos büntetést rótt ki a szövetség.