A Duna World Rádió adásainak vége

Már csak rövid ideig, 2024. június 13-ig hallgatható a Duna World Rádió, amelyet a közmédia szüntet meg, és helyette a Nemzeti Sportrádiót indítja el.

A Media1 értesülései szerint a Duna World Rádió, amely főként a határon túli magyarok számára sugározta műsorait, hamarosan megszűnik. A rádiócsatorna a Duna Médiaszolgáltató részeként működött, célja pedig az volt, hogy a külföldön élő magyarokat hírekkel, kulturális tartalmakkal és szórakoztató műsorokkal szolgálja magyar nyelven. A rádió 2012. február 27-én kezdte meg sugárzását.

A közmédia egy másik csatornája, a Duna World, amely 2006 óta működik és korábban Duna II Autonómia néven volt ismert, továbbra is működik, és a megszűnésére utaló információ nem jelent meg a csatorna aloldalán.

A hamarosan megszűnő Duna World Rádió műsorait nem csak Magyarországon, hanem Európában és a tengerentúlon is terjesztették különböző műholdas és IPTV szolgáltatásokon keresztül. Emellett a rádió adása kódolatlanul is elérhető volt az Antenna Hungária által üzemeltetett MinDig TV digitális földfelszíni tévészolgáltatásán keresztül.