Új béremelési javaslat a Liberty Dunaújvárosnál

Egy hete kiderült, hogy a Liberty Dunaújváros (korábbi Dunaferr) dolgozói sztrájkra készülnek, mivel öt éve nem emelkedtek a reálkeresetek a cégnél. A munkáltató ma új béremelési javaslatot tett, amely 2024. augusztus 1-től átlagosan 6%-os alapbérfejlesztést jelentene.

A Liberty Dunaújvárosnál sztrájkbizottság alakult, és a szakszervezet eddig sikertelenül próbált megállapodni a béremelésről a munkáltatóval. A válaszul érkező új javaslat szerint a munkáltató 2024. augusztus 1-től átlagosan 6%-os alapbérfejlesztést hajtana végre, ami munkavállalónként havi 40.000 Ft/fő béremelést jelentene.

A munkáltató továbbá fenntartja a korábban felajánlott 150.000 Ft/fő összegű egyszeri bónusz ajánlatát, amelyet a 2024. júniusi bérrel együtt kifizetnének, és SZÉP-kártyára is biztosítanák.

Magyar Zoltán, a DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke által írt levélből kiderül, hogy a munkáltató vállalja a bértárgyalások és a Kollektív Szerződéssel kapcsolatos tárgyalások folytatását is.

A szakszervezetek jelenleg is egyeztetnek a béremelési javaslattal kapcsolatban döntéshozó testületeikkel és a munkavállalókkal.