Tüzépinfó: Az építőipari árfigyelő rendszer, amely milliókat takaríthat meg

Elindult Magyarországon a Tüzépinfó, az ország egyetlen építőipari árfigyelő rendszere, amely segítségével a felhasználók összehasonlíthatják az építőanyagok árait a különböző áruházakban, így jelentős összegeket spórolhatnak meg az otthonfelújítás során.

Az ingyenesen elérhető Tüzépinfó weboldal az OBI, a Praktiker, a Bauhaus, az Építőanyag.hu és a Szerelvénybolt.hu áruházláncok 65 boltjában kapható több mint 12.000 termék napi bruttó árait követi nyomon. Az építkezés és felújítás jelentős költségei mellett a Tüzépinfó célja, hogy átláthatóvá tegye az árakat és segítse a lakosságot és szakembereket a legjobb ár-érték arányú termékek kiválasztásában. Az oldal hosszú távon a kisebb, lokális boltokat is bevonja majd az ár-, távolság- és fenntarthatósági tulajdonságok alapján történő összehasonlításba.

A Tüzépinfó a piaci árakat befolyásoló kereskedelmi folyamatokat kívánja élénkíteni, az árverseny fokozásával pedig az árak mérséklését és stabilizálását célozza meg. Huber Krisztián, a Terc Kft. ügyvezető igazgatója szerint az oldal lehetőséget ad a helyi, magyar tulajdonú boltoknak is, hogy a nagyobb áruházláncok mellett versenyképesek legyenek.

Az oldal használata egyszerű: a termékkereső segítségével vagy a különböző csoportok között navigálva kereshetünk termékekre. Az árak naponta frissülnek, így a felhasználók mindig a legfrissebb információkhoz juthatnak hozzá. A termékek kártyákon jelennek meg, ahol az azonos termékek összehasonlítása könnyen megtehető. A Tüzépinfó különösen hasznos azoknak a termékeknek az esetében, ahol nagy az árkülönbség, mint például a tetőfólia, az ereszcsatorna vagy a ragasztószalag.