Csepeli házban bukkantak százmillió forint értékű lopott kerékpárokra

Százmillió forint értékben találtak lopott bicikliket a rendőrök egy csepeli családi házban, amely az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi sorozatlopási ügyének helyszíne volt.

Április elején egy balatonfűzfői lakóparkból tűnt el egy kerékpár, ami nyomozást váltott ki. Kovács Zoltán, a balatonalmádi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője szerint a nyomozás során egy 33 éves Komárom-Esztergom vármegyei nőre irányult a gyanú, aki a bűncselekmény éjszakáján a helyszínen tartózkodott. A térfigyelő kamerák felvételei alapján kiderült, hogy a nő ponyvával letakart kerékpárokat szállított Budapestre.

A nő nem volt egyedül; egy 41 éves társával együtt több mint 250 biciklit tulajdoníthatnak maguknak, amelyeket a Balaton-parti településekről, Siófoktól Fűzfőig loptak el.

A rendőrség azonban nem találta meg náluk a lopott kerékpárokat, ezért további nyomozásba kezdtek, amely során egy 48 éves kereskedőre bukkantak, aki az interneten hirdetett kerékpárokat. Bár nála sem találtak lopott biciklit, egy papírfecni vezette őket a nyomra, amelyen egy S betűvel kezdődő aláírás szerepelt. A rendőrök így jutottak el egy csepeli házhoz, ahol végül megtalálták az összes lopott kerékpárt.

Az RTL Híradója szerint néhány kerékpárt Ausztriából is ellophattak, így a magyar rendőrök értesítették az osztrák hatóságokat, akik hamarosan átvizsgálják a lefoglalt kerékpárokat, hogy azokat visszaadhassák a jogos tulajdonosaiknak.