Nyári Dia szenvedélye sokak életét megváltoztathatja

A BioTechUSA már négy éve jelentős anyagi erőforrásokat fordít jótékonysági célra, és a társadalmi felelősségvállalás jegyében idén is támogatja a hazai egészségügyi intézményeket.

A BioTechUSA cégcsoport nem csupán az étrendkiegészítőkkel és a sportos életmóddal van jelen a köztudatban, hanem társadalmi felelősségvállalásával is kiemelkedik. Az NN Ultrabalaton futóverseny résztvevői minden évben felajánlhatják az időmérő chipjeik letéti díját jótékonysági célra, és maguk is javasolhatnak támogatandó egészségügyi intézményeket. A kezdeményezés során először hat intézmény kerül kiválasztásra, majd közönségszavazat dönt a három nyertesről.

Az idei, 18. alkalommal megrendezett balatoni futóverseny során a BioTechUSA 15 millió forinttal egészítette ki a futók által felajánlott összeget, és a webshopon keresztüli támogatásokkal együtt összesen 22 994 180 forint gyűlt össze. A Konduktív Óvodáért Alapítvány, az Őrzők Alapítvány, és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet részesül a rekordösszegű támogatásban, amelyet rehabilitációs és diagnosztikai eszközök beszerzésére, valamint kórházi épületek modernizálására fordítanak.

A cégcsoport jótékony nagykövete, Kovács-Nyári Dia társaságában a stábunk meglátogatta a tavalyi nyerteseket, ahol a Bethesda Gyermekkórház, a Peter Cerny Alapítvány és a Fejér Vármegyei Szent György Kórház II. számú Belgyógyászati osztálya mutatta be azokat a fejlesztéseket, amelyeket a tavalyi adományokból valósítottak meg.

A cikk a BioTechUSA megbízásából készült, és nem az Index szerkesztőségének munkája.