Végleg bezár a Kopaszi-gát melletti SHO Beach

Végleges és visszavonhatatlan bezárást jelentett be a Kopaszi-gátnál található SHO Beach üzemeltetése a Facebook oldalán keresztül. A bezárás híre váratlanul érte az üzemeltetőket, annak ellenére, hogy korábban hat hónapon át tartó egyeztetések folytak a terület tulajdonosával az idei és a jövő évi nyitás részleteiről.

A Lágymányosi-öböl partján fekvő strandot érintő döntés meglepetésként érte az üzemeltetőket. A SHO Beach, amely 2021-ben nyitotta meg kapuit, jelentős beruházás eredményeként jött létre, közel 300 millió forintos költséggel. Az első évben a strand hétköznap 3200, hétvégén 4000 forintos belépőárakkal üzemelt, és 3 ezer látogatót fogadott, a jegybevételek összege 6 millió forintot ért el.

A strand területén nem csak egy bisztró működött, hanem mosdókat és öltözőket is kialakítottak a vendégek kényelme érdekében. A kiszolgáló egységek úszóházakban kaptak helyet, így a vízállás emelkedése esetén sem kerültek veszélybe. A SHO Beachen korábban működő MÁK terasz kínálatát a jövőben a tihanyi ECHO Residence hotel éttermében lehet majd kipróbálni, melyet júliustól az üzemeltetők fogják vezetni.

Az üzemeltetők még áprilisban arról posztoltak, hogy idén nyáron ingyenes lesz a belépés a strandra, csak a napágyakért és a különféle szolgáltatásokért kellett volna fizetni. A strand területét a Kopaszi Gát Kft. adta ki a SHO beachnek, az üzemeltető pedig Koltai Róbert és Pogány Judit fia, Koltai Gábor volt. Azonban a váratlan döntés értelmében, amelyet a terület tulajdonosa hozott meg, a strand már nem nyit ki többé, és a tervek szerint 2024-ben sem lesz már díjmentes a belépés, mivel a strand véglegesen bezár.

A zárt strandot már 2021-ben kritizálta a kerület korábbi alpolgármestere, Orosz Anna országgyűlési képviselő, azt állítva, hogy a fejlesztő a településrendezési szerződésben írásban vállalta, hogy semmilyen formában nem akadályozza a hozzáférést ehhez a partszakaszhoz. Ezt szerinte a kerületi építési szabályzat vonatkozó üteme is kizárja.