Erődemonstráció a Real Madridtól: Kylian Mbappé a királyi klubban

Két nappal a klubtörténet 15. Bajnokok Ligája győzelme után a Real Madrid bejelentette, hogy szerződtették Kylian Mbappét, a világbajnok francia támadót, aki a világ egyik legértékesebb futballistájaként ismert. A 25 éves játékos ötéves szerződést írt alá a klubbal, amely 2029 nyaráig érvényes.

Mbappé éves fizetése nem publikus információ, azonban a Marca szerint a játékos évente 15 millió eurót fog keresni, és 100 millió eurós aláírási bónuszt is kap.

A spanyol sportsajtó már korábban, februárban jelezte, hogy várható Mbappé érkezése Madridba, így a hír nem jelentett nagy meglepetést. A francia csatár 2017-ben igazolt a Paris Saint-Germainhez az AS Monacótól, ahol 308 tétmérkőzésen 364 kanadai pontot (256 gólt – ezzel rekorder a PSG-nél – és 108 gólpasszt) termelt, hat francia bajnoki címet nyert, négy Francia Kupát, két Ligakupát és három Szuperkupát hódított el, valamint Bajnokok Ligája döntőt is játszott.

Mbappé már 2022-ben is közel állt ahhoz, hogy a Real Madridhoz szerződjön, de akkor mégis a PSG-nél maradt. Idén azonban nem hosszabbította meg szerződését, és egy Instagram-videóban jelentette be május közepén, hogy elhagyja a klubot. A videóban elmondta, hogy nagy megtiszteltetés volt a PSG-ben játszani, de úgy érezte, szüksége van egy új kihívásra. A francia válogatottal 2018-ban világbajnoki címet szerzett, 2021-ben Nemzetek Ligáját nyert, a 2022-es világbajnokságon pedig gólkirály lett és ezüstérmes.

A Real Madrid–Mbappé „házasság” már évek óta benne van a levegőben, lévén a világbajnok francia sosem tagadta, hogy gyerekkori kedvenc csapatában képzeli el magát a jövőben. A tizenötszörös Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid azonban kivárt, csak a szezon végén, a klubtörténet 15. BL-diadala után jelentette be, hogy érkezik Mbappé. Pedig már februárban biztossá vált, hogy a francia sztár nem hosszabbítja meg a PSG-vel nyáron lejáró szerződését, a bejelentést követően pedig egybehangzóan arról számolt be a spanyol sajtó, hogy Mbappé már hetekkel korábban alá is írhatta a kontraktust új klubjával.

(Borítókép: Alberto Gardin/Eurasia Sport Images/Getty Images)