Mahacsev győzelmet aratott, Habib Trump előtt ígéretet tett

Az Ultimate Fighting Championship (UFC) legutóbbi, New Jersey állambeli nagygáláján Iszlam Mahacsev megvédte könnyűsúlyú bajnoki címét, legyőzve Dustin Poiriert. A mérkőzés után Habib Nurmagomedov, Mahacsev edzője és mentora, Donald Trump előtt megígértette, hogy véget vet a gázai háborúnak.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban került megrendezésre az UFC 302, ahol a könnyűsúlyú bajnoki övért Iszlam Mahacsev és Dustin Poirier csapott össze. Mahacsev, aki Habib Nurmagomedov tanítványa, 25–1-es mérleggel rendelkezik, és a mérkőzésen ismét bizonyította, hogy a Habib-féle iskola kiváló tanulója. Az orosz harcos nemcsak birkózásban, hanem állóharcban is veszélyes ellenfél, és ezt a múltban többek között Charles Oliveira és Alexander Volkanovski ellen is megmutatta.

Poirier, aki korábban már két címmeccset is elveszített földön, ezúttal is nehéz helyzetbe került Mahacsev földharcos dominanciája miatt. Az amerikai harcos azonban kitartó volt, és bár a földön többször is veszélybe került, minden alkalommal sikerült kivédekeznie Mahacsev támadásait. A mérkőzés során Poirier arcvonásai a duzzanatok és monoklik miatt kezdtek eltűnni, de a negyedik menetre feljött, és megrendítette Mahacsevet.

Mahacsev azonban az ötödik menetben is képes volt válaszolni Poirier ütéseire, és egy briliáns mozdulatsorral nyakprésbe fogta az amerikait, aki végül belealudt a fojtásba. Habib Nurmagomedov, aki a mérkőzésen edzőként vett részt, dicsérte Poirier teljesítményét, majd később Donald Trumpnak azt mondta, hogy az elnökjelölt meg fogja állítani a gázai háborút, mire Trump azzal válaszolt, hogy megfékezi a háborút.

Mahacsev a győzelemmel harmadszor védte meg bajnoki címét, ezzel beállítva a súlycsoport rekordját. Poirier viszont bejelentette, hogy valószínűleg visszavonul. A UFC 302 másik érdekes mérkőzésén Paolo Costa és Sean Strickland közötti középsúlyú küzdelem zajlott, ahol Costa nem tudta tartani a stratégiáját, és Strickland végül agresszív támadásokkal zárta a mérkőzést.