Újbudai anyát molesztált egy férfi

Másfél év felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek egy 26 éves férfit, aki több nőt is zaklatott Budapesten, köztük egy két kisgyermekével hazafelé tartó anyát.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az eset 2024. május 25-én délelőtt történt, amikor a férfi Újbudán követte az anyukát, és megpróbált vele beszélgetést kezdeményezni. Az asszony nem kívánta a kommunikációt, és igyekezett elhárítani a közeledést.

A zaklató azonban nem hagyta abba, és a nő lakóházának liftjéig követte őt, ahol a lábával akadályozta meg az ajtó becsukódását. Ezt követően megalázó módon fogdosni kezdte a gyerekeivel lévő nőt. Az anyuka végül erővel kiszorította a férfit a liftből, aki ezután elmenekült.

A következő napon a férfi egy másik nőt is zaklatott hasonló módon Újbudán. A második áldozat szabadulni tudott az elkövető öleléséből, amikor egy járókelő közbelépett, és a támadó elmenekült a helyszínről. A rendőrség még aznap azonosította és őrizetbe vette az elkövetőt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a férfit, az ítélet jogerős lett. A férfi ellen kétrendbeli, az emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt indult eljárás.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 80-20-55-20-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt!

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/