A magyarok sportolási szokásai és az MBH Bank új kezdeményezése

A magyar lakosság kevesebb mint fele sportol rendszeresen, és a sportra fordított összeg általában nem haladja meg a havi tízezer forintot. Az MBH Bank és a Visa közös kutatása rávilágított, hogy a magyarok többsége időhiányra hivatkozva nem mozog rendszeresen, és a sporteseményekre is leginkább hazai talajon szurkolnak.

A kutatás szerint a magyarok 42 százaléka végez hetente valamilyen sporttevékenységet, és e tevékenységekre általában 10 ezer forintnál kevesebbet költenek havonta. A sportolásért történő fizetésnél a résztvevők 60 százaléka bankkártyát használ, míg 42 százalékuk készpénzt, és csupán 10 százalékuk SZÉP-kártyát. Ezzel szemben 8 százalékuk egyáltalán nem fizet a mozgásért, mivel otthon vagy a szabadban sportolnak.

A válaszadók 27 százaléka heti egy-két alkalommal, 15 százaléka pedig hetente három vagy több alkalommal sportol, azonban jelentős részük vagy egyáltalán nem (28 százalék), vagy nem heti rendszerességgel (30 százalék) mozog, legtöbben az időhiánnyal indokolják ezt. Az egészség megőrzése érdekében a táplálkozásra is nagy hangsúlyt fektetnek, a megkérdezettek 78 százaléka kiemelte ennek fontosságát, és körülbelül egyharmaduk havi 30 ezer forintot szán egészséges ételek vásárlására.

A nemzetközi sportesemények iránti érdeklődés alacsonyabb, a válaszadók csupán 16 százaléka vesz részt ilyen eseményeken, míg 36 százalékuk rendszeresen látogat el hazai sporteseményekre. A jegyvásárlások többségét, 63 százalékát, online intézik.

Az MBH Bank és a Visa együttműködésének keretében különleges, a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok szellemiségét tükröző bankkártyákat bocsátanak ki, amelyeket bárki igényelhet az MBH Banknál. Ginzer Ildikó, az MBH Bank üzleti vezérigazgató-helyettese szerint a pénzintézet a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos bankja lett 2022-ben, és a Visa-val való második együttműködésük célja, hogy az olimpiai élményt ügyfeleikhez is eljuttassák. Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős vezetője hozzátette, hogy a kutatás célja az egészség és a sportolás örömének fontosságára való rávilágítás, valamint a helyi sportolók támogatása és egy befogadóbb világ teremtése a sporton keresztül.