A magyar anyák munkaerőpiacra való visszatérése

Magyarországon az édesanyák gyakran csak a gyermek második életéve után térnek vissza a munkaerőpiacra, többnyire anyagi okokból, de a karrierépítés és a társas kapcsolatok hiánya is motiválja őket.

A Jobtain országos kvalitatív kutatása szerint a munkába visszatérő anyák számos kihívással szembesülnek, amelyek között szerepel a megszokott rutinok felborulása, a gyermek bölcsödébe vagy óvodába való beszoktatása, valamint az általános munkahelyi stresszfaktorok, mint a teljesítménykényszer és a helytállás. Emellett a munkahelyi változások, a szükséges kompetenciák elsajátítása, a gyermek betegsége, a műszakbeosztás, valamint a hiányzó mentorálás és a visszatérési támogatás hiánya is aggodalomra ad okot.

Chapman-Varga Anna, a Jobtain "Anya dolgozik!" projektcsoportjának vezetője szerint a visszatéréshez kapcsolódó félelmek széles skálán mozognak, és sajnos nincs olyan anya, akit ezek a problémák ne érintenének. A munkába való visszatérés sokakban akkora stresszt és élethelyzeti válságot okozhat, mint maga a gyermek születése.

A kutatásból kiderül, hogy az anyák részéről igény lenne a visszatérést megkönnyítő képzésekre és mentorálásra, amelyek segítségével magabiztosabban kezdenék újra a munkát, és csökkenne a rájuk nehezedő nyomás. A vállalatok részéről már tapasztalható elmozdulás ebben az irányban, és vannak cégek, amelyek időt és energiát szánnak a tudás felfrissítésére, valamint "beillesztő napok és hetek" beiktatására az anyák visszaintegrálásához.