Spotify áremelés az Egyesült Államokban

A Spotify bejelentette, hogy másodszor emeli meg az árait az Egyesült Államokban egy éven belül, ami jelentős növekedést eredményezett a cég részvényeinek értékében a mai kereskedésben.

A világ legnagyobb zenei streaming platformjaként ismert Spotify a Bloomberg információi szerint növeli a díjait: a Premium Individual Plan havi díja 10,99 dollárról 11,99 dollárra emelkedik, míg a Premium Family csomag, amely egy háztartásban akár hat tag számára is lehetővé teszi a hozzáférést, 16,99 dollárról 19,99 dollárra nő. A vállalat legutóbbi áremelése 2023 júliusában történt, amikor az amerikai hallgatóknak szánt előfizetési csomagok árai kerültek megemelésre.

A Spotify nemcsak az árak emelésével készül változásokra, hanem új csomagok és szolgáltatások bevezetésével is, amelyek között a hangoskönyvek is helyet kapnak. Ezek a hangoskönyvek már most is népszerűek a felhasználók körében, és a cég jelenlegi fizetős csomagjaiban havonta akár 15 órányi hangoskönyv-hallgatást is biztosít, pluszdíjat csak a limitet túllépő hallgatók esetében számítva fel.

A friss bejelentést követően a Spotify részvényei 4,6 százalékos emelkedést mutattak, és az év eleje óta már 68 százalékkal nőtt az árfolyamuk. Az áremelés híre tehát pozitívan hatott a befektetői hangulatra, bár a cikk megjegyzi, hogy a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.