Hajdúszoboszlói tragédia: Unoka gyilkolhatta meg idős nagymamáját

Egy 87 éves hajdúszoboszlói asszonyt saját unokája ölhetett meg brutális körülmények között, miközben az áldozat az ágyában pihent. A helyi közösség megdöbbenését fejezi ki, nem értve, mi sarkallhatta a fiatal férfit a szörnyű tett elkövetésére.

Az eset péntek este történt, amikor a gyanúsított, aki korábban pszichiátrián is átesett kezeléseken, részegen volt a házban. Ekkor támadt rá alvó nagymamájára egy késsel. A szomszédok szerint az idős asszony mindent megtett unokájáért: miután annak lakása leégett, ő bérelt neki új otthont és gondoskodott róla.

A tragédia előtti napokban a férfi viselkedése zavartnak tűnt a környezetében élők szerint. A rendőrség pénteken előállította, majd a kihallgatás után bűnügyi őrizetbe vették. A bíróság vasárnapi döntése értelmében a gyanúsítottat egy hónapra letartóztatták.

A szomszédok elmondása alapján a család élete zűrös volt: a gyanúsított anyja intézetbe adta, onnan a nagymama vette ki és próbálta helyes útra terelni. A férfi munkanélküli volt, és a nagymama által bérelt lakásban élt, amely később kigyulladt. A helyiek számára a történtek felfoghatatlanok, és mély gyászban osztoznak az áldozat hozzátartozóival.