Rogán Antal: A bevallott jövedelmem az azért nem kevés

„A bevallott jövedelem, amivel rendelkezem, az azért nem kevés” – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, aki a londoni BL-döntő után nyilatkozott röviden a 444-nek.

Rogán Antal és családja a Békemenet után Londonba utazott, hogy a helyszínen tekintsék meg a Real Madrid-Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-döntőt. A miniszter és családja a Mandarin Oriental Hyde Park Hotel elnöki lakosztályában foglaltak lakosztályt, melynek ára egy éjszakára 8000 font, azaz körülbelül 3,5 millió forint volt.

A 444 újságírója, Kauffmann Balázs a meccs után találkozott Rogánnal, aki nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy kihúzatta-e a nevét a Schadl–Völner-ügy nyomozati irataiból. Rogán Antal a Békemeneten még hajlandó lett volna beszélni a sajtóval, de a szállodában már nem akart nyilatkozni, és a többszöri rákérdezésre „Hülyeségeket ne kérdezzen!” – reagált.

Vasárnap reggel a Hyde Parkban sétálva Rogán Antal ismét találkozott a 444 újságíróival, akik interjút szerettek volna vele készíteni. A miniszter ezt nem tartotta tiszteletben valónak, de ígéretet tett, hogy a vasárnapi kettős választás után ad majd interjút a lapnak. „Szívesen megmutatom a Karmelitába a szobámat, ami olyan titokzatos helynek tűnik. Üljünk le, és csináljuk egy interjút” – nyilatkozta.

Rogán Antal elmondta, hogy már februárban megígérte gyerekeinek, hogy elviszi őket a BL-döntőre a Wembley stadionba, és hozzátette: „Értelemszerűen már holnap reggel munkába állok, és teszem a dolgomat ugyanúgy, ahogy eddig is tettem”. A miniszterelnök, Orbán Viktor a szombati Békemeneten hangsúlyozta, hogy most mindenkitől heti hét nap munkát vár és nem pihenhet senki, ennek ellenére Rogán Antal vasárnap a feleségével a Hyde Parkban sétálgatott, amire a lap munkatársa rá is kérdezett. Rogán Antal elárulta, hogy már februárban lefoglalt mindent és az első lehetséges alkalommal megvették a jegyeket, így kérte és kapott engedélyt a miniszterelnöktől, hogy részt vehessen az eseményen.

A szállás költségeivel kapcsolatos kérdésre Rogán Antal azt válaszolta: „A bevallott jövedelem, amivel rendelkezem, az azért nem kevés. Én ezt a jövedelmet nem magamra költöm, hanem leginkább a gyerekeimre és a feleségemre. Gondolom, ez így normális. Ezt az élményt ők már nagyon régóta szerették volna, és meg is kapták tőlem pontosan ezért”. Rogán tavaly a miniszteri fizetésén túl havi 17 millió forintot keresett egy elektronikus aláírási eljárás szabadalmának köszönhetően.

A magángéppel való utazásról szóló felvetésre a miniszter úgy reagált, hogy ez maradjon az ő dolga.