Hiába a nyárias idő, így is kiadták a figyelmeztetést

Vasárnap a nyárias idő ellenére helyenként záporok és zivatarok zavarhatják meg a napos, meleg időt. Hétfőn azonban a csapadék visszatér, és akár jégeső is előfordulhat.

A vasárnapi időjárás jellemzően napos és meleg lesz, de egy-egy zápor és zivatar helyenként megjelenhet. Az ország északi és északnyugati részein várható csapadék, ahol a szél is élénk, helyenként erős lehet. A hajnali hőmérséklet 10-16, a nappali pedig 23-30 fok között alakul majd.

A HungaroMet veszélyjelzése alapján Győr-Moson-Sopron és Vas megyében citromsárga figyelmeztetés van érvényben zivatar miatt. Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint a hőingadozás és a gyors felmelegedés megterhelő lehet az érzékenyebbek számára, keringési panaszokat, vérnyomásproblémákat, fejfájást és gyulladásos panaszokat okozhat.

A szelesebb területeken a fejfájásos tünetek erősödhetnek, és nyugtalanság, ingerlékenység is jelentkezhet. A Balaton környékén már a hét utolsó napján beborul az ég, de felhőszakadásra nem kell számítanunk. Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között a napos időszakokban erős-nagyon erős lesz, ezért fontos a bőr megfelelő védelme.

Rövid ideig örülhetünk csak a jó időnek

Hétfőn a gomolyfelhő-képződés erősödik, és nyugat felől egyre nagyobb valószínűséggel jönnek a záporok, zivatarok. Helyenként felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között várható. Az idő a legszárazabb keleten maradhat, a szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel.

Az időjárás-előrejelzés folyamatosan frissül, további részletekért látogasson el az Index időjárás oldalára.