Lakáscélú megtakarítások újra a csúcson

Az OTP Csoportnál a lakáscélú megtakarítások iránti érdeklődés jelentősen nőtt, a megkötött szerződések értéke 2024 márciusában elérte a százmilliárd forintot. Az ügyfelek körében különösen népszerűvé vált az online is elérhető Lakástakarék Prémium termék.

Az OTP Lakástakarék által tavaly márciusban bevezetett Lakástakarék Prémium termék iránt óriási az érdeklődés, amelyet októbertől már online is igényelhetnek az ügyfelek. A társaság szerint ez a megtakarítási forma nemcsak lakásvásárlásra, építésre, felújításra vagy bővítésre alkalmas, hanem hitel elő- vagy végtörlesztésre, valamint a gyermekek jövőbeli lakhatásának anyagi alapjainak megteremtésére is használható. Emellett a társasházak számára is kínál kiszámítható megoldást a felújítási és korszerűsítési munkák finanszírozására.

Az OTP Bank szakértői kiemelik, hogy a megtakarítási konstrukció bármely életkorban és élethelyzetben igénybe vehető, és egy magánszemély több szerződést is köthet, akár saját gyermekei számára is, ami jelentős támogatást nyújthat az önálló lakhatás megkezdéséhez.

Az ügyfelek igényeihez alkalmazkodva az OTP Lakástakarék vezérigazgatója, Becsei András elmondta, hogy az online szerződéskötési lehetőséget tavaly októberben aktiválták az OTP InternetBank és Mobilbank felületeken. Az online megoldás népszerűségét mutatja, hogy már minden negyedik szerződést így kötnek meg az ügyfelek. Becsei András szerint a szerződéskötések számának növekedése jelentős mértékben köszönhető ennek a fejlesztésnek. Azon ügyfelek számára, akik a személyes ügyintézést részesítik előnyben, továbbra is rendelkezésre állnak az OTP szakértő munkatársai a bankfiókokban, akik részletes tájékoztatást nyújtanak a legmegfelelőbb lehetőségekről.

A választott szerződések között a legtöbb ügyfél az 8 éves futamidejű konstrukciót részesíti előnyben, amely a lejáratkor 30 százalékos prémiumot biztosít.