Kylian Mbappé a Real Madridhoz igazol

Nagyon úgy fest, hogy véget ér a Kylian Mbappé körüli átigazolási hercehurca, és hamarosan bejelentik, hogy a francia támadó a Real Madrid játékosa lesz.

Az átigazolási híreket közelről követő Fabrizio Romano szerint már csak idő kérdése, és hivatalossá válik Mbappé szerződése a spanyol csapattal. Romano értesülései gyakran megbízhatónak bizonyulnak, amikor a nagy átigazolásokról van szó. "Kylian Mbappé to Real Madrid. HERE WE GO." – írta a Twitteren. A jól értesült Romano szerint a madridiak a BL-győzelem utáni héten jelentik be a francia sztárt, hiába tart június 30-ig Mbappé megállapodása a PSG-vel.

A világbajnok francia játékos gyermekkora óta szeretett volna a Real Madridban játszani, és úgy tűnik, hogy ez a vágya hamarosan valóra válik. Bár korábban felmerült, hogy az AC Milan is érdeklődik iránta, ez a lehetőség sosem tűnt valóságosnak.

Mbappé a Monacóban vált ismertté, majd 2017-ben került a Paris Saint-Germainhez, először kölcsönben, azt követően pedig 180 millió euróért véglegesítették a szerződését. A PSG-ben 308 tétmérkőzésen összesen 364 kanadai pontot szerzett (256 gólt lőtt, ezzel rekorder lett a klubnál, és 108 gólpasszt adott), hétszer nyerte meg a csapattal a francia bajnokságot, négyszer a Francia Kupát, kétszer a Ligakupát és háromszor a Francia Szuperkupát hódított el, de a Bajnokok Ligájában csak a döntőig jutott.

Most a Real Madridnál, amely a klubtörténete során már 15 alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, és friss Bajnokok Ligája-győztesként fogadja őt, próbálhatja meg elérni azt a sikert, ami eddig még hiányzik a gyűjteményéből.