Budapest felé tart a kóbor medve

Az aszódi kóbor medve úgy tűnik, hogy Budapest felé veszi az irányt, ugyanis a napokban Gödöllőn látták, ami alig 15 kilométerre fekszik Aszódtól. A medvét Horkai Zoltán, a Farkasemberként ismert állatkoordinátor szúrta ki, aki először saját medvéjével keverte össze a vadonban kószáló állatot.

Horkai Zoltán, aki két saját medvével is rendelkezik, meglepődött, amikor otthona közelében egy medvével találkozott. Kezdetben azt hitte, hogy az egyik saját medvéje, Mózi szökött meg, mivel korábban már előfordult hasonló eset. Azonban kiderült, hogy a medvéi biztonságban voltak otthon, így egy vadon élő példányt látott.

A Pest megyei településen, Aszódon két hete egy helyi lakos kutyasétáltatás közben fotózott le egy medvét, és a mezőőr is megerősítette a medve jelenlétét a képen. Gödöllő és Aszód közötti távolság könnyedén megtehető egy medve számára két hét alatt.

Horkai Zoltán elmondása szerint, ha a medve közelebb került volna hozzá, akkor sem lett volna veszélyben, mivel a vadon élő medvék általában félnek az emberektől és elszaladnak. Az állatkoordinátor szerint az aszódi medvétől sem kell félni.

A gödöllői önkormányzat mégis óvatosságra intett, és felhívást tett közzé, hogy aki medvét lát, óvatosan távolodjon el és értesítse a rendőrséget a 112-es telefonszámon.

Négylábú mozisztárok

Horkai Zoltán medvéi, köztük Mózi, akivel korábban még együtt is aludt, több mint 50 Oscar-díjas színésszel, rendezővel és operatőrrel dolgoztak már együtt. A medvék mellett Horkai farkasai és szarvasai is szerepeltek filmekben, például Enyedi Ildikó Oscar-díjra jelölt "Testről és lélekről" című alkotásában.