Kalocsai polgármester édesanyja jacht tulajdonos lett

Filvig Géza, a kalocsai polgármester édesanyja tulajdonába került egy Crownline 270 CR típusú jacht, amelynek befogadóképessége kilenc személy, és 2005-ben készült. A jachtban megtalálható egy teljes felszereltségű konyha, négy férőhelyes kabin, valamint hideg és meleg víz szolgáltatás, és vécé is. A Magyar Hang cikke szerint nem ismert, hogy a hajó mikor került az idős asszony birtokába, de az ilyen típusú hajók eredeti ára elérheti akár a 60 millió forintot is, és az éves fenntartásuk további milliókba kerül.

A városvezető havi fizetése bruttó 1 121 250 forint, és a legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint más bevétele nincs, ügyvédi tevékenységét is felfüggesztette. A Magyar Hang birtokába került egy fénykép is, amelyen a polgármester felesége látható a jacht mellett, amelyen a lajstromjel is jól kivehető, és a képen a polgármester egy Land Rover márkájú terepjárója is szerepel, amely akkor még a saját tulajdonában volt.

A lap megkereste Filvig Gézát a jachttal kapcsolatos kérdésekkel, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ. A Magyar Hang több kérdéssel kereste a városvezetőt, aki egyelőre nem nyilatkozott.