Japán autógyártók összefogása

A Mazda, a Subaru és a Toyota japán autógyártók együttműködésbe kezdtek, hogy továbbra is támogassák a belsőégésű motoros járművek piacát.

A villamosítás és az elektromobilitás korában a Mazda, a Subaru és a Toyota autógyártók egy szokatlan együttműködés keretében összefogtak, hogy a belsőégésű motorok új generációját fejlesszék ki. Az új motorokat úgy tervezik, hogy azok integrálhatók legyenek az elektromos hajtásláncokkal és a vállalatok egyedi igényeivel is.

Ez az együttműködés nemcsak a technológiai fejlődést célozza meg, hanem a CO2-semlegesség felé tett lépésként is fontos. A gyártók úgy vélik, hogy az új motorok lehetővé teszik a jobb formatervezést, a csomagolás újragondolását és a járművek aerodinamikai tulajdonságainak javítását.

Masahiro Moro, a Mazda Motor Corporation képviseleti igazgatója, elnöke és vezérigazgatója szerint a belsőégésű motorok továbbfejlesztése kulcsfontosságú a CO2-semlegesség elérésében, még a villamosítás korában is. A Mazda különösen a rotációs motorok fejlesztésére összpontosít, amelyek kombinálhatók a villamosított hajtásláncokkal és a szén-dioxid-semleges üzemanyagokkal.

Koji Sato, a Toyota elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a jövő energiaellátásával összhangban lévő motorok fejlesztése elengedhetetlen a szén-dioxid-semleges életvitel lehetőségének biztosításához. A gyártók közötti baráti verseny elősegíti a motortechnológiák innovációját.

Az új motorokat úgy tervezik, hogy képesek legyenek CO2-semleges üzemanyagokkal működni, mint például a szintetikus üzemanyagok, a bioüzemanyagok és a folyékony hidrogén. Ezek az üzemanyagok a közös sajtóközlemény szerint még változatosabb alkalmazási lehetőségeket nyújtanak az új motorgenerációnak.