Háfra Noémi a Bietigheim játékosa marad és BL-döntőben játszott

Háfra Noémi, a magyar válogatott balátlövője, a következő szezonban is az SG BBM Bietigheim női kézilabdacsapatát fogja erősíteni, már nem csak kölcsönjátékosként. A Bajnokok Ligája-döntőben szereplő német csapatban folytatja pályafutását, miután bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést a Győri ETO-val. A Bietigheim csapata meglepetésre hét góllal múlta felül a francia Metzet az elődöntőben, és így először szerepelhetett a tornán, azonban a döntőben 30–24-es vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC-tól, amely ezzel megszerezte a klub történetének hatodik BL-elsőségét.

Háfra a Metz elleni, 36-29-re megnyert elődöntő után árulta el, hogy a győri szerződése lejárata után döntött úgy, hogy a Bietigheim csapatában marad. "Győrben lejár a szerződésem idén nyáron. Nem hosszabbítottam meg és maradok még egy évig a Bietigheimben. Mindent meg fogok tenni a nyári felkészülés alatt, hogy újra itt tudjunk lenni a csapattal a következő szezonban is" – nyilatkozta a játékos.

A junior világbajnokot eredetileg az ETO szerződtette 2021-ben, majd több csapatnak is kölcsönadta, végül a Bietigheim csapatához került. Háfra Noémi a német bajnokságban 18 meccsen 18 gólt szerzett, és bár a szezon során nem játszott annyit, az edzéseket meccsként élte meg, és úgy érzi, hozzájárult a csapat sikeréhez.

A játékos keresztszalag-szakadását követően elmondta, hogy bár a térde sosem lesz már a régi, folyamatosan javul az állapota. Háfra különleges meccsre készült, hiszen a Bietigheim a Győr ellen lépett pályára a budapesti MVM Dome-ban, ami különleges élmény volt számára, mivel a volt csapata volt az ellenfél. A Győr számára is fontos volt a győzelem, hiszen idén sem a bajnokságot, sem a kupát nem tudta megnyerni, és húsz évvel ezelőtt fordult elő utoljára, hogy trófea nélkül zárta a szezont.

A Győr a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében végig vezetve 30–24-re verte a német SG BBM Bietigheimet, ezzel megszerezve a klub történetének hatodik BL-elsőségét. A négyes döntő bronzérme Dániába, az Esbjerghez került. A Győr az A jelű nyolcas élén zárta a csoportküzdelmeket, majd a negyeddöntőben a Vipers Kristiansandot győzte le, az elődöntőben pedig óriási csatában 24–23-ra múlta felül a dán Esbjerget. A Bietigheim a nyolcaddöntőben a Herning-Ikastot verte meg, majd a negyeddöntőben az Odeensét győzte le, hogy bejusson a budapesti négyes döntőbe.

A győriek ötéves trófeaszárazságukat törték meg ezzel a győzelemmel, legutóbb 2019-ben emelhettek magasba BL-győztesnek járó trófeát. A győriek abban a tudatban léphettek pályára, hogy ha sikerül öt év után ismét Európa trónjára ülniük, úgy a klub húszéves szériája sem szakad meg. A döntőben Háfra Noémi mellett Szikora Melinda és Faluvégi Dorottyát is a Bietigheim soraiban tudhatták, bár Szikora sérülés miatt a döntőben nem állhatott a csapat rendelkezésére. A győriek magabiztos játékkal és hatékony védekezéssel szereztek meg egy újabb BL-címet. A négyes döntő legértékesebb játékosának búcsúzó Stine Oftedalt választották meg, aki a párizsi olimpiát követően nagy valószínűség szerint visszavonul a profi játéktól.

A győzelem után Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált a csapatnak. "Helyreállt a világ rendje! Újra BL-győztes a Győr! Gratulálok, Hölgyeim!" – írta a Facebook-oldalán.