Gazdag Dániel rekordot döntött a Philadelphia Unionban

Gazdag Dániel, a magyar válogatott támadója, büntetőből szerzett góllal járult hozzá csapata, a Philadelphia Union 2–2-es döntetlenjéhez az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS).

A Philadelphia Union szombati mérkőzésén Gazdag Dániel a 56. percben értékesített egy büntetőt, amelyet maga harcolt ki. Ezzel a találattal 50. alapszakaszbeli gólját szerezte meg, amivel beállította Sebastian Le Toux korábbi klubrekordját. Összességében pedig ez volt a 61. alkalom, hogy eredményes volt az Union színeiben, tovább növelve ezzel saját csúcsát.

A liga honlapja szerint a mérkőzés fordulatos volt: a Montreal már az első percben vezetést szerzett, de az első félidő végén emberhátrányba került. A Philadelphia Union ezt kihasználva előbb Gazdag Dániel révén egyenlített, majd két perccel később átvette a vezetést. Azonban a győzelmet nem tudták megtartani, mivel a 63. percben ők is emberhátrányba kerültek, és a Montreal a 66. percben egyenlített.

A Philadelphia Union jelenleg a nyolcadik helyen áll a Keleti Konferenciában, és hazai pályán már hat mérkőzés óta nyeretlen. Gazdag Dániel, aki bekerült a magyar válogatott Európa-bajnoki keretébe, hamarosan csatlakozik a nemzeti csapathoz.