A Fiorentina győzelemmel emlékezett elhunyt sportigazgatójára, a Juventus lett a bronzérmes

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) utolsó fordulójában a Fiorentina 3–2-re győzött az Atalanta otthonában, ezzel méltóképpen emlékezve meg elhunyt sportigazgatójukról, Joe Barone-ról.

Az Európa-konferencialigában döntőbe jutott Fiorentina számára a mérkőzés tét nélküli volt, hiszen már biztosították a nyolcadik helyüket a bajnokságban, míg az Atalanta egy győzelemmel bronzérmet szerezhetett volna. A találkozót eredetileg márciusban rendezték volna, de a Fiorentina sportigazgatójának, Joe Barone-nak a szívrohama, majd halála miatt halasztották.

A meccs elején a Fiorentina mutatott jobb formát, Andrea Belotti már a hatodik percben betalált, de az Atalanta nem hagyta magát, Ademola Lookman a 12. percben egyenlített. A folytatásban Nicolás González is eredményes volt a vendégek részéről, de Giorgio Scalvini góljával az Atalanta ismét egyenlített. Az első félidő ráadásában azonban Belotti ismét eredményes volt, ezzel eldöntve a mérkőzés végeredményét (2–3).

A bajnokság végén az Inter szerezte meg az első helyet, a Milan a másodikat, míg a Juventus a Fiorentina győzelme révén lett a bronzérmes. Az első öt helyezett a Bajnokok Ligájában indulhat a következő szezonban, a hatodik és hetedik helyezettek az Európa-ligában, míg a nyolcadik helyen végzett Fiorentina a Konferencialigában képviselheti majd Olaszországot. Az utolsó három helyezett, a Frosinone, a Sassuolo és a Salernitana kiesett a Serie A-ból.

(Borítókép: Image Photo Agency/Getty Images)