Berhidánál történt szörnyű balesetet egy kisodródó pótkocsi okozott

Egy pótkocsi kisodródása okozott borzalmas balesetet Berhidánál, amelyet egy fedélzeti kamera rögzített. A szemből érkező autó vezetőjének esélye sem volt elkerülni a frontális ütközést.

Az eset 2023. május 3-án, kora reggel történt, amikor egy ötvenes évei végén járó baranyai férfi vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett Királyszentistván felől Berhida irányába. Az Ügyészség közleménye szerint az esős időben egy jobbra ívelő kanyarban a férfi rosszul választott sebessége miatt a pótkocsi megcsúszott a nedves úton és átsodródott a szemközti sávba, ahol egy szabályosan szembe közlekedő személygépkocsival ütközött.

A baleset következtében a másik autóban utazó fiatal lány maradandó fogyatékosságot okozó csigolyatörést szenvedett, míg a vezetője tehetetlenül nézte, ahogy a pótkocsi feléjük csúszik.

Az ügyészség a balesetet okozó férfi ellen tárgyalás nélküli büntetővégzést kezdeményezett, amely felfüggesztett fogházbüntetést, pénzbüntetést és a járművezetéstől való eltiltást tartalmazza. Az indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak nyújtották be.

A tragikus eseményről készült felvételt a vétlen sofőr fedélzeti kamerája rögzítette, amely megörökítette a sokkoló pillanatokat.